Šípková omáčka ke zvěřině
250 ml bílého vína
125 ml smetany
2 lžíce rajčatového protlaku
3 lžíce protlaku ze šípků
lžička cukru
sůl
pepř
1 hřebíček
1 lžíce citronové šťávy
Víno s hřebíčkem a cukrem svařím na menší objem, přidám protlak z rajčat a šípků, citronovou šťávu, pepř a sůl. Množství přísad si upravte podle své chuti, pak zaliji smetanou a zlehka nechám přejít varem.
Hodí se i k jinému masu, upravenému na divoko!!!
(Protlak ze šípků: očištěné plody zbavím semen, pokrájím a uvařím do měkka jen maličko podlité vodou. Po rozvaření rozmixuji, můžete přisladit a přisolit dle chuti.)Vyrazte na šípky a zkuste!! :P
Zdroj abecedazahrady.cz
250 ml bílého vína
125 ml smetany
2 lžíce rajčatového protlaku
3 lžíce protlaku ze šípků
lžička cukru
sůl
pepř
1 hřebíček
1 lžíce citronové šťávy
Víno s hřebíčkem a cukrem svařím na menší objem, přidám protlak z rajčat a šípků, citronovou šťávu, pepř a sůl. Množství přísad si upravte podle své chuti, pak zaliji smetanou a zlehka nechám přejít varem.
Hodí se i k jinému masu, upravenému na divoko!!!
(Protlak ze šípků: očištěné plody zbavím semen, pokrájím a uvařím do měkka jen maličko podlité vodou. Po rozvaření rozmixuji, můžete přisladit a přisolit dle chuti.)Vyrazte na šípky a zkuste!! :P
Zdroj abecedazahrady.cz