Děvčata, Daniela mě poslala na mejlík recept na vaječný koňak. prý je vynikající. Než ho budu dělat, tak se s vámi podělím o receptík. :P Ivana M :P
Tady je: VAJEČNÝ KOŇAK
0,5 L mléka a 25 dkg cukru = převaříme nad parou.
Zvlášť v nádobě rozmícháme konzervu kondenzovaného sladkého mléka s 6 - 8 žloutky a 1/4 L mléka.
Tohle mléko pak opatrně vlijeme do hrnce (s mlékem a cukrem), který se vaří nad parou. Vaříme do ztuhnutí. Nakonec přecedíme
přes sítko a do vychladlého vlijeme 1/4 L rumu.
Přesně tak zní recept. Já jsem ovšem udělala malé úpravy, v tom jak to dělám já. A to tak, že dám o trochu míň mléka (já dávám plnotučné)to proto, že celkové vaření je kratší a rychleji to ztuhne. A rum odměřuji tak, že ho naliji do konzervy od kondenzovaného mléka. Je ho sice víc, ale to by snad nikomu nemělo vadit. Výsledný produkt, by neměly pít děti - přece je tam nějaký ten alkohol. Podává se studený z lednice a je výborný. Nijak alkoholu neholduju, ale takový vaječný koňak neodmítnu. Bát by se ho nikdo neměl, protože žloutky jsou tepelně upravené, tudíž nehrozí žádné skryté nebezpečí.
Doufám, že se nezlobíte, že vám píši na email, ale nějak jsem nepátrala po tom, kam recept napsát. Pokud vaječný koňak vyzkoušíte, tak "NA ZDRAVÍ !!!!!"
S pozdravem Daniela K.
Tady je: VAJEČNÝ KOŇAK
0,5 L mléka a 25 dkg cukru = převaříme nad parou.
Zvlášť v nádobě rozmícháme konzervu kondenzovaného sladkého mléka s 6 - 8 žloutky a 1/4 L mléka.
Tohle mléko pak opatrně vlijeme do hrnce (s mlékem a cukrem), který se vaří nad parou. Vaříme do ztuhnutí. Nakonec přecedíme
přes sítko a do vychladlého vlijeme 1/4 L rumu.
Přesně tak zní recept. Já jsem ovšem udělala malé úpravy, v tom jak to dělám já. A to tak, že dám o trochu míň mléka (já dávám plnotučné)to proto, že celkové vaření je kratší a rychleji to ztuhne. A rum odměřuji tak, že ho naliji do konzervy od kondenzovaného mléka. Je ho sice víc, ale to by snad nikomu nemělo vadit. Výsledný produkt, by neměly pít děti - přece je tam nějaký ten alkohol. Podává se studený z lednice a je výborný. Nijak alkoholu neholduju, ale takový vaječný koňak neodmítnu. Bát by se ho nikdo neměl, protože žloutky jsou tepelně upravené, tudíž nehrozí žádné skryté nebezpečí.
Doufám, že se nezlobíte, že vám píši na email, ale nějak jsem nepátrala po tom, kam recept napsát. Pokud vaječný koňak vyzkoušíte, tak "NA ZDRAVÍ !!!!!"
S pozdravem Daniela K.