Dneska jsem si pustila od Ivanky recept na kuře na smetaně a chtěla bych se podělit i o ten můj recept, který mám od své babičky.
Na rozehřáté sádlo dám zpěnit velikou cibuli /velikou proto, že cibule dělá správnou chuť omáčky/, posypu troškou vegety. Nakrájím si kuřecí prsíčka nebo vepřové plecko,kýtu prostě co mám. Dělám to i ze stehýnek. Takže masíčko přidám k cibulce osolím, opepřím a osmahnu. Pak přisypu mletou sladkou papriku, párkrát promíchám, aby se nepřipálila a hned podlévám teplou vodou. Přidám ještě jednu bujonovou kostičku a vařím doměkka.Bobkový list ani jiné divoké koření nepřidávám. Pokud to dělám z masíčka krájeného na kostičky, tak cibulku nijak nemixuji /mám jí nakrájenou opravdu na jemňoulinko/. Jestliže to dělám ze stehen, tak je vyjmu, omáčku rozmixuju a masíčko do ní oberu. Pak už postupuji v obou případech stejně. Přileju tolik vody, kolik chci mít asi omáčky, zahustím moukou rozkvedlanou v mléce, povařím tak 15 minut, aby se mouka důkladně uvařila. Nakonec přileju celou zahuštěnou Tatru nebo jednu šlehačku. Záleží kolik dělám omáčky. Myslím tak pro 5 lidí. Ještě trošku povařím, omáčku dělám trošku sladkokyselou,takže přídám ocet s cukrem. Pokud je třeba dosolím, opepřím a můžu podávat. Nejlepší je k tomu houskový knedlík, ale děti mají rády i kolínka. Dobrou chuť!!!!
Na rozehřáté sádlo dám zpěnit velikou cibuli /velikou proto, že cibule dělá správnou chuť omáčky/, posypu troškou vegety. Nakrájím si kuřecí prsíčka nebo vepřové plecko,kýtu prostě co mám. Dělám to i ze stehýnek. Takže masíčko přidám k cibulce osolím, opepřím a osmahnu. Pak přisypu mletou sladkou papriku, párkrát promíchám, aby se nepřipálila a hned podlévám teplou vodou. Přidám ještě jednu bujonovou kostičku a vařím doměkka.Bobkový list ani jiné divoké koření nepřidávám. Pokud to dělám z masíčka krájeného na kostičky, tak cibulku nijak nemixuji /mám jí nakrájenou opravdu na jemňoulinko/. Jestliže to dělám ze stehen, tak je vyjmu, omáčku rozmixuju a masíčko do ní oberu. Pak už postupuji v obou případech stejně. Přileju tolik vody, kolik chci mít asi omáčky, zahustím moukou rozkvedlanou v mléce, povařím tak 15 minut, aby se mouka důkladně uvařila. Nakonec přileju celou zahuštěnou Tatru nebo jednu šlehačku. Záleží kolik dělám omáčky. Myslím tak pro 5 lidí. Ještě trošku povařím, omáčku dělám trošku sladkokyselou,takže přídám ocet s cukrem. Pokud je třeba dosolím, opepřím a můžu podávat. Nejlepší je k tomu houskový knedlík, ale děti mají rády i kolínka. Dobrou chuť!!!!