Knedlík z časopisu.
1 lžíce oleje
2 menší cibule
4 housky
2a 1/2 dcl mléka
15 dkg mouky hladké
15 dkg mouky polohrubé
2 lžíce jemně nasekané petrželky
1 lžička majoránky
3 vejce
sůl
Cibulku osmahnout do růžova, housky nakrájet a polít mlékem a nechat vsáknout.
Smíchat mouky do mísy osolit, přidat petržel, majoránku a vejce pak vymačkanou housku a nakonec vmícháme osmahlou cibulku s olejem a vypracujeme těsto. Zaváříme do vařící se vody kulaté knedlíky velikosti o průměru asi 4 cm a vaří se 10 minut. Podáváme se zelím a cibulkou nebo k omáčce a masu.
1 lžíce oleje
2 menší cibule
4 housky
2a 1/2 dcl mléka
15 dkg mouky hladké
15 dkg mouky polohrubé
2 lžíce jemně nasekané petrželky
1 lžička majoránky
3 vejce
sůl
Cibulku osmahnout do růžova, housky nakrájet a polít mlékem a nechat vsáknout.
Smíchat mouky do mísy osolit, přidat petržel, majoránku a vejce pak vymačkanou housku a nakonec vmícháme osmahlou cibulku s olejem a vypracujeme těsto. Zaváříme do vařící se vody kulaté knedlíky velikosti o průměru asi 4 cm a vaří se 10 minut. Podáváme se zelím a cibulkou nebo k omáčce a masu.