Hovězí maso : falešná svíčková nebo roštěná, 2 lžíce octa Balsamico, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička Worcestrové omáčky, olivový olej, cibule,podle množství masa, 1 ku 1, sůl / malinko/dále paprikové lusky, rajče, porek, sklenička červeného vína , malinko chili papričky / možno vynechat/
Postup : maso nakrájíme na tenké nudličky a naložíme aspon na 2 hodinky do směsi octa Balsamico, sojovky a worcestru, pak maso postupně opékáme, pokud maso pustí vodu, necháme odpařit, přisypeme cibuli, já ji krájím na tenká půlkolečka a znovu osmažíme, v této fázi přidávám chili papričku, pak podlejeme červeným vínem, znovu necháme odpařit, přidáme rajče, a pak dle potřeby podléváme horkou vodou do změknutí masa,občas mícháme. Když je maso měkkounké, přidáme papriku na nudličky a porek na tenká kolečka a chvilku dodusíme. Vytvoří se výborný sosík a nemusíme ničím zahuštovat.
Jako příloha je nejlepší rýže. Když to chci mít slavnostnější, osmažím zvlášt na másle nakrájené houby, v sezoně čerstvé, jinak žampiony, nebo kupuji houbičky naložené v soli / Franz Josef/ a přidám na talíře.
Je to opravdu skvělé jídlo. Nebojte se octa Balsamico, ani vína, není tam vyloženě cítit, ale spolu s ostatním vytvoří báječnou chuť. Důležité je použít ho jako první podlití a nechat odpařit.
Postup : maso nakrájíme na tenké nudličky a naložíme aspon na 2 hodinky do směsi octa Balsamico, sojovky a worcestru, pak maso postupně opékáme, pokud maso pustí vodu, necháme odpařit, přisypeme cibuli, já ji krájím na tenká půlkolečka a znovu osmažíme, v této fázi přidávám chili papričku, pak podlejeme červeným vínem, znovu necháme odpařit, přidáme rajče, a pak dle potřeby podléváme horkou vodou do změknutí masa,občas mícháme. Když je maso měkkounké, přidáme papriku na nudličky a porek na tenká kolečka a chvilku dodusíme. Vytvoří se výborný sosík a nemusíme ničím zahuštovat.
Jako příloha je nejlepší rýže. Když to chci mít slavnostnější, osmažím zvlášt na másle nakrájené houby, v sezoně čerstvé, jinak žampiony, nebo kupuji houbičky naložené v soli / Franz Josef/ a přidám na talíře.
Je to opravdu skvělé jídlo. Nebojte se octa Balsamico, ani vína, není tam vyloženě cítit, ale spolu s ostatním vytvoří báječnou chuť. Důležité je použít ho jako první podlití a nechat odpařit.