Oznámení

Collapse
No announcement yet.

receptíky na kuře od Janinky

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• receptíky na kuře od Janinky

Překopčila jsem sem recepty od Janiky
    Jak jsem psala, máme ho po babičce, ale objevil se nedávno i v Apetitu. Je to takové kuřátko na divoko, podle Apetitu, po babičce je krásně jemné. Ač jsou recepty podobné, řekla bych že chuťově dvě naprsoto rozdílné jídla. Obě každopádně výborná!

Kuřátko z Apetitu nese název Bresse:
    Rozehřejeme máslo s troškou oleje (nepřipaluje se pak) a na tom urestujeme kuře (rozčtvrcené, stehna… i s kůží) a nesolíme, až se zatáhne, osolíme, opepříme, přidáme tymián, bobkový list, jalovec, zasypeme cibulkou a čenekem, podlijeme a pečeme do měkka v troubě. Podle potřeby podlejeme. Po té kuře vytáhneme a vypečenou šťávu scedíme, do ní přimícháme žloutek rozmíchaný v jedné smetaně a prohřejeme, nevaříme. Mezitím si na másle orestujeme hříbky, přidáme je do omáčky spolu s cibulkou a kořením co jsme scedily a vrátíme kuře, podáváme s rýží.

Recept po babičce - Kuře žampion na smetaně (tak to měla pojmenovaný )
    Postup v podstatě stejný, kuře orestovat, nesolené na másle s olejem, až potom osolit (nešetřit, žádné jiné koření se už nedává), zasypat cibulkou (lepší je červená, je jemnější) a čenekem. Na 4 stehna dávám cca 3 cibulky a česneku tak 6stroužků) a poklademe ještě máslem, malinko poslejeme a upečeme do měkka a zlatova, až je kůžička křupavá. V době pečení na másle orestujeme žampiony do měkka. Až je kuřátko hotové, vyjmeme a do výpečku (i s cibulí a česnekem - nic necedíme) přimícháme smetanu se žloutkem, opět prohřejeme, Vrátíme kuřátko. POdáváme buď taky s rýží nebo i těstovinama a na hotovou porci dáme pár plátků opečených žampionků a ze dva plátky hermelína (nemusí být).

Tak doufám, že jsem nic nezapomněla a jestli vyzkoušíte, tak bude chutnat.

Jana.
    Ivana M
Pracuji...
X