Králíka naporcujeme, nasolíme a přes noc naložíme do marinády.......cca....200 ml vody, 200 ml olivového oleje/ používám olej z naložených sušených rajčat s česnekem.. lžíce rajčatového pyré/ necelá/, lžíce
hrubozrnné horčice, nebo plnotučné, 4-5 stroužků česneku nakrájeného na plátky, 2 velké cibule na kolečka, bílý pepř, feferonka, lžička červené papriky..
Před pečením přidám anglickou slaninu, plátky.
Peču přikryté pomalu..cca na 150 st., 2 1/2 hodiny, nepodlévám, jen 2x odklopím a přeleju štávou, pak odklopím a peču ještě 1/2 hodinky dozlatova. Už nijak sos neupravuji, podávám s br. kaší a slaninkou křupavou z mikrovlnky.
Pro ty, co neznají... jinak je to na internetu.....opravdu křupavý plátek slaniny , ....na talířek papírový ubrousek, na něj plátek slaniny, na něj další ubrousek...na plný výkon minutku....křupavá slanina---
hrubozrnné horčice, nebo plnotučné, 4-5 stroužků česneku nakrájeného na plátky, 2 velké cibule na kolečka, bílý pepř, feferonka, lžička červené papriky..
Před pečením přidám anglickou slaninu, plátky.
Peču přikryté pomalu..cca na 150 st., 2 1/2 hodiny, nepodlévám, jen 2x odklopím a přeleju štávou, pak odklopím a peču ještě 1/2 hodinky dozlatova. Už nijak sos neupravuji, podávám s br. kaší a slaninkou křupavou z mikrovlnky.
Pro ty, co neznají... jinak je to na internetu.....opravdu křupavý plátek slaniny , ....na talířek papírový ubrousek, na něj plátek slaniny, na něj další ubrousek...na plný výkon minutku....křupavá slanina---