Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Suei-ču-žou

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Suei-ču-žou

    30 dkg vepřové kýty,1 lžička Solamylu,1 lžička soli,1 lžička moučkového cukru,1 lžička worčestru,1 velká lžíce Magi,3 lžíce oleje,2 žloutky,2 feferonky nebo 1/2 lžičky pálivé papriky, 4 cibule( menší)
    Vepřovou kýtu očistíme a nakrájíme na nudličky 2,5x0,5x0,5 cm.Smícháme všechny ingredience, mimo cibule a dobře promícháme.Cibuli nakrájíme ne hrubší kolečka a společně s masem dáme do nálevu a dobře promícháme. Přimáčkneme a dáme do lednice alespoň na 24 hod. ( Jinak v lednici vydrží i 14 dnů).
    Vlastní příprava je velice jednoduchá. Na pánev dáme přiměřené množství oleje a množství masa kolik ho chceme opékat- v tomto množství asi všechno.Za stálého obracení opékáme 5 minut.
    Podáváme s hranolky nebo žlutou rýží ( rýže s kari) nebo s chlebem.
    Tento recept je z roku 1984- autorem je pan Jan Morava,který tehdy vedl kurz vaření ,pořádaný u příležitosti MDŽ.Recet mám vyzkoušený a musím říct , že maso je velmi dobré a hlavně můžete mít doma jakoukoliv zásobu pro nepředvídané návštěvy.
Pracuji...
X