Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Znojemská roštěná

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Znojemská roštěná

    Potřebujeme : plátky roštěné, okurky v sladkokyselém nálevu , nejlépe Znojemské.... sůl, pepř, Oravská slanina v celku, nebo jiná dobrá, slunečnicový olej, párek / nemusí být/cibule, hl.mouka, horká voda.

    V kastrolu na oleji zprudka opečeme z obou stran osolené, opepřené maso.Vyndáme a ve výpeku osmažíme část slaniny nakrájené na kostičky a hodně cibule..do zlatohněda!!, zalejeme trochou horké vody, cibule více chytí barvu, vodu odpaříme / té vody opravdu malinko...když se odpaří, zaprášíme troškou hl. mouky,jen poprášíme, osmažíme, vložíme zpět maso, znovu podlejem horkou vodou a dusíme do měkka.,
    Měkké maso vyndáme a štávu přecedíme přes síto, propasírujeme vařečkou, vložíme zpět maso.

    Na malé pánvičce rozehřejeme zbytek nakrájené slaniny, vypražíme/ v této fázi můžete přidat nakrájený párek / přisypeme nakrájené okurky na kostičky a krátce orestujeme, přidáme k masu a chvilinku provaříme.
    Click image for larger version

Name:	P6140329.jpg
Views:	1
Size:	81.7 KB
ID:	147685


    Last edited by iris; 14.06.2012, 13:11.
    Iris
Pracuji...
X