400 g čočky, 250 g uzeného masa, 150 g kostiček z oloupané hrušky, 150 g pórku,
lžíce oliv. oleje, sůl, špetka bílého pepře, špetka kurkumy (nebo karí),
oblíbené dochucovadlo (Vegeta,Podravka apod.), citronová šťáva.
Ráno namočíme čočku (stačí 2-3 hodiny). Vodu z čočky vyměníme, dáme vařit.
Měla jsem uzené už vařené a moc libové, tak jsem ho (nakrájené na kostky) na lžíci oleje
osmahla s trošičkou nadrobno nakrájené slaniny, přidala pórek nakr. najemno, hrušky
nakrájené na drobné kostičky.
Smícháme s vařenou čočkou (když není uzené povařené a hrušky jsou tvrdší, dáváme do čočky vařené napůl),
osolíme, okořeníme, okyselíme citronem.
Podáváme s opečeným toustíkem.
V době zrání hrušek výborný recept, který jsem asi před dvěma roky "vygooglovala" nevím kde
a trošku upravila dle chutí naší rodiny.
lžíce oliv. oleje, sůl, špetka bílého pepře, špetka kurkumy (nebo karí),
oblíbené dochucovadlo (Vegeta,Podravka apod.), citronová šťáva.
Ráno namočíme čočku (stačí 2-3 hodiny). Vodu z čočky vyměníme, dáme vařit.
Měla jsem uzené už vařené a moc libové, tak jsem ho (nakrájené na kostky) na lžíci oleje
osmahla s trošičkou nadrobno nakrájené slaniny, přidala pórek nakr. najemno, hrušky
nakrájené na drobné kostičky.
Smícháme s vařenou čočkou (když není uzené povařené a hrušky jsou tvrdší, dáváme do čočky vařené napůl),
osolíme, okořeníme, okyselíme citronem.
Podáváme s opečeným toustíkem.
V době zrání hrušek výborný recept, který jsem asi před dvěma roky "vygooglovala" nevím kde
a trošku upravila dle chutí naší rodiny.