Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Čočka s uzeným a hruškami

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Čočka s uzeným a hruškami

    400 g čočky, 250 g uzeného masa, 150 g kostiček z oloupané hrušky, 150 g pórku,
    lžíce oliv. oleje, sůl, špetka bílého pepře, špetka kurkumy (nebo karí),
    oblíbené dochucovadlo (Vegeta,Podravka apod.), citronová šťáva.

    Ráno namočíme čočku (stačí 2-3 hodiny). Vodu z čočky vyměníme, dáme vařit.
    Měla jsem uzené už vařené a moc libové, tak jsem ho (nakrájené na kostky) na lžíci oleje
    osmahla s trošičkou nadrobno nakrájené slaniny, přidala pórek nakr. najemno, hrušky
    nakrájené na drobné kostičky.
    Smícháme s vařenou čočkou (když není uzené povařené a hrušky jsou tvrdší, dáváme do čočky vařené napůl),
    osolíme, okořeníme, okyselíme citronem.
    Podáváme s opečeným toustíkem.

    V době zrání hrušek výborný recept, který jsem asi před dvěma roky "vygooglovala" nevím kde
    a trošku upravila dle chutí naší rodiny.
    Attached Files
    Last edited by Alena Jankova; 11.12.2011, 12:08.
    Alena J
Pracuji...
X