Z vepřového bůčku nakrájíme podélné plátky o síle 1 - 1,5 cm, osolíme, lehce okořeníme bílým pepřem a potřeme marinádou-
-jogurt + strouh. křen v poměru 2 : 1 (já jsem dala 1 jogurt a 1 lehkou zakys.smetanu).
(Na 900 g bůčku jsem měla cca 500g jogurtu se zakyskou)
Stočíme do roládek, zajistíme párátkem proti rozmotání, narovnáme do pekáčku, potřeme zbylou marinádou a pečeme
při teplotě 180° do růžova a změknutí. Během pečení dle potřeby podléváme.
Podáváme s vařeným bramborem, hodí se k tomu červená řepa i zelný salát s křenem a mrkví.
Tento recept je od Pavly Homolkové od Brna.
-jogurt + strouh. křen v poměru 2 : 1 (já jsem dala 1 jogurt a 1 lehkou zakys.smetanu).
(Na 900 g bůčku jsem měla cca 500g jogurtu se zakyskou)
Stočíme do roládek, zajistíme párátkem proti rozmotání, narovnáme do pekáčku, potřeme zbylou marinádou a pečeme
při teplotě 180° do růžova a změknutí. Během pečení dle potřeby podléváme.
Podáváme s vařeným bramborem, hodí se k tomu červená řepa i zelný salát s křenem a mrkví.
Tento recept je od Pavly Homolkové od Brna.