Oznámení

Collapse
No announcement yet.

PŠTROSÍ STEAKY v zázvorové marinádě

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • PŠTROSÍ STEAKY v zázvorové marinádě



    Click image for larger version

Name:	pštros.jpg
Views:	1
Size:	128.4 KB
ID:	147382

    recept ze stránek Pštrosí farmy v Doubravici nad Svitavou s mými drobnými úpravami - viz text tučně

    Počet porcí (kusů): 4
    Potřebujeme:
    4 pštrosí steaky z filetu po 200g,
    2pl oleje nebo sádla, sůl
    2pl nastrouhaného zázvoru,
    4 rozmačkané stroužky česneku,
    1pl sojové omáčky
    1pl sherry,
    1 kl cukru,
    2 dcl pštrosího nebo kuřecího vývaru,
    4 ks jarní cibulky i s natí

    Postup:
    Z česneku, zázvoru, cukru, sherry, sojové omáčky smícháme v širší misce marinádu, do které naložíme nejlépe na 24 h steaky. V původním receptu je marinovat osolené steaky, ale já je do marinády nesolím, aby sůl maso nevysušila. Po vyjmutí z marinády steaky oklepeme, osolíme, pokud jsme je nesolili do marinády a zprudka opečeme na rozpálené pánvi na trošce tuku cca 5 minut z každé strany pokud je chceme mít středně propečené -to každý podle chuti, subjektivně považuji pštrosí maso za drůbeží, byť je specifické chuti, takže steaky propékám úplně. Pak steaky vyjmeme a dáme na teplé místo, do výpeku přidáme zbylou marinádu, vývar a krátce varem zredukujeme, až nám vznikne jemná hustá šťáva. Osobně pro zhoustnutí a zjemnění marinády přidávám na závěr 1 PL lžící studeného másla. Pokud by ve šťávě zůstaly hrubší kousky z marinády, můžeme ji přecedit. Je to lepší , neboť jinak zůstávají viditelné nudličky zázvoru. Steaky podáváme přelité šťávou z marinády s opečenou jarní cibulkou vcelku a s rozpečenou bagetou. Dnes jsem měla steaky bez cibulky a příloha byla bramborová kaše, jinak každý podle své chuti.

    PS: Tato marináda je použitelná a velmi dobrá i ke steakům z jiných druhů masa.

    Dobrou chuť. Click image for larger version

Name:	2 pštros.jpg
Views:	1
Size:	131.7 KB
ID:	147383
    Last edited by ZDENY; 23.07.2011, 00:56.
    ZDENY
Pracuji...
X