velmi dobrá večeřička podle Lenky Požárové z knihy RAJČATA
Potřebujeme: 2 malé kulaté bochníky chleba nebo více podle strávníků
rajčata
mozzarellu v nálevu ( zottarellové kuličky s bazalkou v nálevu)
plátky šunky
stroužky česneku
hrst bazalkových lístků
sůl
olivový olej
Z bochníků ( použila jsem česnekáčky, tak jsem z vrchu seškrabala sůl) odkrojte pokličku a střídku vydlabejte, aby zbyla asi 1 cm silná a neporušená krusta.
Rozmačkaný česnek v množství podle chuti promíchejte s 5 lžícemi oleje a směsí potřete dno bochníků.
Do bochníků vrstvěte plátky osoleného rajčete ( nesolím), šunku, lístky bazalky, mozzarellu ( nám moc čerstvá bazalka nechutná, tak bazalku a mozzarellu vám výborně nahradí kuličky zottarelly s bazalkou) a opět rajčata.
Vše stiskněte ke dnu, přikryjte pokličkou a pečte v troubě s horním grilem při 200°C ( v horkovzdušné troubě při 180°C) asi 20 minut.
Ihned rozkrojte na čtvrtky ostrým zubatým nožem a servírujte. Vhodnou přílohou je salát a křupavý chleba se jí nejlépe rukama na talířem. Šunku lze i nahradit plátky pečeného drůbežího masa.
Dobrou chuť.
ZDENY