Oznámení

Collapse
No announcement yet.

PECEN z pece s vyplazenou mozzarellou

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • PECEN z pece s vyplazenou mozzarellou


    Click image for larger version

Name:	a zapečen
Views:	1
Size:	132.9 KB
ID:	146321velmi dobrá večeřička podle Lenky Požárové z knihy RAJČATA

    Potřebujeme: 2 malé kulaté bochníky chleba nebo více podle strávníků
    rajčata
    mozzarellu v nálevu ( zottarellové kuličky s bazalkou v nálevu)
    plátky šunky
    stroužky česneku
    hrst bazalkových lístků
    sůl
    olivový olej

    Z bochníků ( použila jsem česnekáčky, tak jsem z vrchu seškrabala sůl) odkrojte pokličku a střídku vydlabejte, aby zbyla asi 1 cm silná a neporušená krusta.
    Rozmačkaný česnek v množství podle chuti promíchejte s 5 lžícemi oleje a směsí potřete dno bochníků.Click image for larger version

Name:	chleba vymazan
Views:	1
Size:	128.7 KB
ID:	146318
    Do bochníků vrstvěte plátky osoleného rajčete ( nesolím), šunku, lístky bazalky, mozzarellu ( nám moc čerstvá bazalka nechutná, tak bazalku a mozzarellu vám výborně nahradí kuličky zottarelly s bazalkou) a opět rajčata.
    Click image for larger version

Name:	prvn
Views:	1
Size:	124.7 KB
ID:	146320Click image for larger version

Name:	a naplněn
Views:	1
Size:	122.5 KB
ID:	146319
    Vše stiskněte ke dnu, přikryjte pokličkou a pečte v troubě s horním grilem při 200°C ( v horkovzdušné troubě při 180°C) asi 20 minut.
    Ihned rozkrojte na čtvrtky ostrým zubatým nožem a servírujte. Vhodnou přílohou je salát a křupavý chleba se jí nejlépe rukama na talířem. Šunku lze i nahradit plátky pečeného drůbežího masa.
    Dobrou chuť.
    ZDENY
    ZDENY
Pracuji...
X