Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Marinované maso

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Marinované maso

    Marinované maso
    3/4 kg vepřové kýty(výborná jsou i kuřecí prsa) ,3 vejce ,2 lžíce solamylu ,1,5 lžíce maggi ,1,5 lžíce majoránky ,1 lžička soli ,1/4 lžičky pepře ,1/2 lžičky mletého kmínu ,1/2 lžičky kari ,1/2 ličky vorčestru
    trochu čili ,8-10 strouků česneku (prolisovat)
    Z kýty nakrájíme řízky a naklepeme je. Ostatní suroviny promícháme a uděláme z nich omáčku. Do té namáčíme řízky jeden po druhém a skládáme do zavařovací sklenice. Tu pak pokryjeme alobalem a dáme do lednice. Takto naložené řízky vydrží v lednici týden a rychlá večeře je stále po ruce. Pak stačí řízky jen rychle opéct na oleji.
    Maso chutná jako v bramboráku .
    Zdroj: Česká hospodyňka, autor. bur.

    Já jsem použila plecko a bylo pěkně měkké, měla jsem v lednici 3 dny a pak teprve smažila. Je to výborné, doporučuji.Maso bylo pěkně rozležené.Dodržela jsem všechny ingredience.
    Jana H.
Pracuji...
X