Vepřové jazyky dobře omyjeme, očistíme a uvaříme v osolené vodě. Dělám v tlakáči asi půl hodiny.
Vyjmeme a necháme trochu vychladnout. Jazyky oloupeme a nakrájíme na větší kousky.
Na větší pánev nalijeme trochu olivového oleje, přidáme nakrájenou cibulku, pomalu lehce osmažíme, zasypeme lžící hl. mouky, necháme trochu osmažit a zalijeme vývarem z jazyků. Přidáme nakládané žampiony nakrájené na plátky, jazyky a necháme provařit. Nakonec zalijeme šlehačkou a dochutíme solí, pepřem.
Množství neuvádím, počítám na každého strávníka jeden jazyk, ostatní dle chuti.
Jako přílohu jíme čerstvé, křupavé pečivo, takto jsme to jedli v Itálii na návštěvě, jinak se hodí asi vše. Do tohoto jídla není třeba přidávat žádné dochucovado.
Chtěla jsem vložit fotku, nejde mi to
Tak fotka se podařila, jen je na divném místě
Vyjmeme a necháme trochu vychladnout. Jazyky oloupeme a nakrájíme na větší kousky.
Na větší pánev nalijeme trochu olivového oleje, přidáme nakrájenou cibulku, pomalu lehce osmažíme, zasypeme lžící hl. mouky, necháme trochu osmažit a zalijeme vývarem z jazyků. Přidáme nakládané žampiony nakrájené na plátky, jazyky a necháme provařit. Nakonec zalijeme šlehačkou a dochutíme solí, pepřem.
Množství neuvádím, počítám na každého strávníka jeden jazyk, ostatní dle chuti.
Jako přílohu jíme čerstvé, křupavé pečivo, takto jsme to jedli v Itálii na návštěvě, jinak se hodí asi vše. Do tohoto jídla není třeba přidávat žádné dochucovado.
Chtěla jsem vložit fotku, nejde mi to
Tak fotka se podařila, jen je na divném místě