Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Vepřové ragú z mletého masa

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Vepřové ragú z mletého masa

    Vepřové ragú z mletého masa
    500 g mletého plecka,1 mrkev,1 petržel,kousek celeru,1 malá konzerva hrášku,2 citrony,sůl,pepř,hladká mouka
    2 lžíce posekané petrželky,mléko nebo smetana ,1 vejce,1 žloutek,1 cibule,worchesterová omáčka,100 ml bílého vína,olej na smažení,sůl
    Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 200 ml mléka, pepř popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a hladkou mouku podle potřeby. Promícháme a necháme chvilku v ledničce odpočinout. Pak děláme malé kuličky a smažíme na oleji dozlatova.
    Na pánev dáme rozpustit asi 2 lžíce másla, na něj dáme nakrájenou mrkev, petržel , cibuli, celer necháme orestovat , až je zelenina měkká. Přidáme šťávu z jednoho citronu a zamícháme. Do toho dáme 1 lžíci hladké mouky, zalijeme mlékem nebo smetanou , ve kterém jsme rozšlehali žloutek, přidáme asi 6 slabých plátků citronu, kůru z jednoho citronu, víno a necháme chvilku povařit. Posolíme a kdo chce dochutí si worchesterovou omáčkou. Podávám s rýží.
    Attached Files
    Jana H.
Pracuji...
X