Jiný houbový gulášek
500g čerstvých hlaviček hub, 250 g uzeného libového bůčku, 1 větší cibule, 1 mrkev, 1 menší petržel, kousek celeru, sůl, pepř, olej, kousíček másla, mletá paprika, česnek podle chuti a zakysaná smetana.
Na olej dáme nadrobno pokrájenou cibuli a na kostičky nakrájený bůček. Necháme zadusit. Zeleninu nastrouháme na jemném struhadle a přidáme k cibuli . Přidáme máslo a necháme chvilku dusit. Mícháme, aby se to nepřipálilo. Zasypeme paprikou, pepřem přidáme na větší kousky nakrájené hlavičky hub, podlijeme trošku vodou a necháme dusit doměkka. Když jsou houby měkké, osolíme a zamícháme zakysanou smetanu , ještě chvilku povaříme.
Ta zelenina pěkně zahustí a není potřeba mouka.
500g čerstvých hlaviček hub, 250 g uzeného libového bůčku, 1 větší cibule, 1 mrkev, 1 menší petržel, kousek celeru, sůl, pepř, olej, kousíček másla, mletá paprika, česnek podle chuti a zakysaná smetana.
Na olej dáme nadrobno pokrájenou cibuli a na kostičky nakrájený bůček. Necháme zadusit. Zeleninu nastrouháme na jemném struhadle a přidáme k cibuli . Přidáme máslo a necháme chvilku dusit. Mícháme, aby se to nepřipálilo. Zasypeme paprikou, pepřem přidáme na větší kousky nakrájené hlavičky hub, podlijeme trošku vodou a necháme dusit doměkka. Když jsou houby měkké, osolíme a zamícháme zakysanou smetanu , ještě chvilku povaříme.
Ta zelenina pěkně zahustí a není potřeba mouka.