Pestrá játra s jogurtem
500 g drůbežích jater, 1 malá mrkev, 1 malá červená paprika, cibulová nať nebo pažitka, pepř, sůl, chilli, 1 cibule, olej, 3 lžíce smetanového jogurtu, 1 lžíce worchesterové omáčky,1 lžička citrónové šťávy (nemusí být).
Na olej dáme nadrobno pokrájenou cibuli, játra nakrájená na větší kousky, opepříme, přidáme chilli a necháme chvilku dusit. Je-li potřeba, tak podlijeme vodou. Pak přidáme na kostky nakrájenou papriku, na nudličky nakrájenou mrkev a cibulovou nať a ještě chvilku povaříme. Přidáme jogurt, worchestwrovou omáčku,citrónovou šťávu, zamícháme popřípadě dosolíme,.
Podáváme s různě upravenými brambory nebo rýží.
Kdo má rád, může přidat i kukuřici. Kořením jsem nešetřila.
500 g drůbežích jater, 1 malá mrkev, 1 malá červená paprika, cibulová nať nebo pažitka, pepř, sůl, chilli, 1 cibule, olej, 3 lžíce smetanového jogurtu, 1 lžíce worchesterové omáčky,1 lžička citrónové šťávy (nemusí být).
Na olej dáme nadrobno pokrájenou cibuli, játra nakrájená na větší kousky, opepříme, přidáme chilli a necháme chvilku dusit. Je-li potřeba, tak podlijeme vodou. Pak přidáme na kostky nakrájenou papriku, na nudličky nakrájenou mrkev a cibulovou nať a ještě chvilku povaříme. Přidáme jogurt, worchestwrovou omáčku,citrónovou šťávu, zamícháme popřípadě dosolíme,.
Podáváme s různě upravenými brambory nebo rýží.
Kdo má rád, může přidat i kukuřici. Kořením jsem nešetřila.