Krůtí prsíčka podle hospodkýho
1000 g krůtích prsíček ,2 čabajské nebo paprikové klobásy ,1 sklenička kaparů ,1 šlehačka ,olej ,sůl ,mletý pepř ,špetka papriky ,1 cibule ,kousek pórku
Na olej dáme zpěnit na kostičky pokrájenou cibuli a pokrájený pórek. Do cibule přidáme na kousky pokrájená prsíčka, osolíme, opepříme a přidáme špetku papriky a necháme dusit ve vlastní šťávě. Pokud je potřeba, podlijeme trochou vody. Když je maso měkké, přidáme na kolečka pokrájenou klobásu, chvilku prohřejeme, přidáme kapary a zalijeme šlehačkou. Necháme chvilku povařit.
Pokud budeme prsíčka připravovat jako minutku, necháme cibuli a pórek o trochu déle restovat na oleji. Postup dále stejný.
Příloha: bramboráčky, hranolky nebo opečené brambory
1000 g krůtích prsíček ,2 čabajské nebo paprikové klobásy ,1 sklenička kaparů ,1 šlehačka ,olej ,sůl ,mletý pepř ,špetka papriky ,1 cibule ,kousek pórku
Na olej dáme zpěnit na kostičky pokrájenou cibuli a pokrájený pórek. Do cibule přidáme na kousky pokrájená prsíčka, osolíme, opepříme a přidáme špetku papriky a necháme dusit ve vlastní šťávě. Pokud je potřeba, podlijeme trochou vody. Když je maso měkké, přidáme na kolečka pokrájenou klobásu, chvilku prohřejeme, přidáme kapary a zalijeme šlehačkou. Necháme chvilku povařit.
Pokud budeme prsíčka připravovat jako minutku, necháme cibuli a pórek o trochu déle restovat na oleji. Postup dále stejný.
Příloha: bramboráčky, hranolky nebo opečené brambory