Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Špíz bez jehly s bramborami se slaninou

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Špíz bez jehly s bramborami se slaninou

    Špíz bez jehly s bramborami se slaninou
    (porce asi pro 2 osoby)

    2 kuřecí říky
    1 velká paprika
    1velká cibule
    1buřt
    kousek slaniny
    koření které máte rádi (u nás steak koření na grill od Avokada)
    osolit

    Maso nakrájíme na kousky a dáme na plech okořeníme osolíme a promícháme.
    Dále k tomu přidáme nakrájenou papriku, cibuli, slaninu a buřt. Vše krájíme velké jako na špíz.
    Promícháme s masem a dáme péct do trouby na 250-275°C zespoda i zhora po chvíli kdy vidíme, že se nám to asi tak 5min. krásně peče zapneme, pokud máme horkovzduch, pokud nemáte horkovzduch pečeme jako doposud. Asi tak za 15-20min je hotovo. Pozor, aby se Vám nepálila cibulka a pokud chybí šťáva, tak lehce podlít olejem. Nedávám žádný neb buřt a slanina jsou mastný dost.

    příloha

    Uvařáme si brambory ve slupce.
    Na trošku másla s malinko olejem (jen, aby se máslo nepřepalovalo) dáme cibulku s anglickou slaninou nakrájenou na kostičky a lehce opečeme. Brambory oloupeme nakrájíme na kolečka či kostičky a vmícháme do cibulky se slaninou - osolíme. Kdo má rád opečené bramobry ještě si je lehce opeče. Jinak prohřejeme a podáváme.[attachment=0civbmmu]foto 001zm.jpg[/attachmentcivbmmu]
    Attached Files
Pracuji...
X