Dušené vepřové na provensálském koření
750 g vepřového plecka, 200 g žampiónů, 4 – 5 větších rajčat, 300 g nahrubo nastrouhané cukety na zahuštění, 2 zakysané malé smetany, 1 PL provensálského koření, sůl, pepř, olej, 1 větší cibule, 100 ml červeného vína.
Na olej dáme nakrájenou cibuli, na kostky pokrájené maso, osolíme, popepříme a necháme dusit. Po chvíli přidáme na malé kostičky nakrájená rajčata, na plátky nakrájené žampióny, přidáme cuketu, víno a provensálské koření. Dusíme doměkka. Na závěr zamícháme smetanu a ještě chvilku podusíme .
Jako příloha – dušená rýže.
750 g vepřového plecka, 200 g žampiónů, 4 – 5 větších rajčat, 300 g nahrubo nastrouhané cukety na zahuštění, 2 zakysané malé smetany, 1 PL provensálského koření, sůl, pepř, olej, 1 větší cibule, 100 ml červeného vína.
Na olej dáme nakrájenou cibuli, na kostky pokrájené maso, osolíme, popepříme a necháme dusit. Po chvíli přidáme na malé kostičky nakrájená rajčata, na plátky nakrájené žampióny, přidáme cuketu, víno a provensálské koření. Dusíme doměkka. Na závěr zamícháme smetanu a ještě chvilku podusíme .
Jako příloha – dušená rýže.