Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Ossobuco na zelenine, opekané zemiaky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Ossobuco na zelenine, opekané zemiaky

    Hovädzie mäso z lýtka s kosťou /ossobuco/, osolíme, okoreníme, mierne poprášime zemiakovým škrobom a dáme orestovať na repkovom oleji. Vyberieme a necháme v teple. Na výpeku orestujeme pokrájanú cibuľu, po 2.min. pridáme 2-3 srúčiky pokrájaného cesnaku na plátky, podlejeme vývarom a pridáme opečené, zatiahnuté mäso. Dusíme pod pokrievkou 2 hodiny, alebo v tlakovom hrnci 1 hodinu. Následne pridáme pokrájanú zeleninu a dodusime do mäkka. Nakoniec dochutíme podľa potreby soľou a korením. Podávame s opekanými zemiakmi, alebo s ryžou a ľadovým šalátom.
    Last edited by Dorka; 19.10.2023, 18:32.
Pracuji...
X