Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Guláš s houbama ( 28 )

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Guláš s houbama ( 28 )

    Ingredience:500 g hovězí kližky, 300 g cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky,
    1/2 l vývaru (stačí z kostky bujónu), sůl, mletý pepř, mletá paprika,
    200 g mražených nebo nakládaných hub, 2 lžíce sterilované červené papriky (proužky)
    3 lžíce kečupu (rajčatového protlaku), pár kapek worcesteru, 3 lžíce oleje (sádla)


    Postup: Nejdříve oloupeme cibuli a na oleji nebo sádle ji osmahneme dozlatova. Přidáme na větší kostky nakrájené hovězí maso (kližka je nejlepší, ale lze použít i jiné) a také osmahneme

    po všech stranách. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou, zamícháme, přidáme mouku
    a za stálého míchání necháme trochu opražit. Potom postupně zaléváme vývarem, mícháme, přidáme kečup, worcester a prolisovaný česnek. Dusíme zvolna pod pokličkou, až je maso měkké. Občas mícháme a v případě potřeby přiléváme vývar. Teprve ke konci přidáme houby a sterilovanou červenou papriku.
    Společně necháme podusit už jen pár minut.
    Podáváme s rýží, knedlíky všeho druhu,
    ale i s bramboráčky. Doplníme zeleninovým salátem dle chuti a možností.

    Zkopír. z emailu.
    anina s.
Pracuji...
X