Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Černý guláš ( 26 )

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Černý guláš ( 26 )

    Ingredience:1 kg hovězího masa (kližka, krk, zadní), 1 černé pivo, 4 cibule, 4 stroužky česneku,
    1 feferonka, sůl, mletý pepř, 1 lžíce majoránky, 1 lžíce sladké papriky, patka staršího chleba, olej


    Postup: Cibuli a česnek oloupeme a nahrubo nakrájíme. Na větší kostky si nakrájíme také maso.
    V kastrolu rozpálíme olej a necháme na něm zezlátnout nakrájenou cibuli a česnek.
    Poté přidáme maso a orestujeme. Jakmile se „zatáhne“, osolíme ho, přidáme mletý pepř, majoránku a sladkou mletou papriku a pokrájenou 1feferonku. Promícháme a asi po dvou minutách zalijeme asi 2/3 černého piva. Opět promícháme, kastrol přikryjeme, zmírníme příkon tepla a pomalinku dusíme.
    Je třeba mít trpělivost, než bude maso měkkém, může to trvat i dvě hodiny.
    Guláš by měl pouze zvolna probublávat. Občas zkontrolujeme a podle potřeby podlijeme zbývajícím pivem.
    Když je maso skoro měkké, přidáme nastrouhaný chléb, promícháme a necháme dále dusit,

    až se drobečky chleba rozpustí a vznikne krásná hustá tmavá omáčka. Podáváme s knedlíkem nebo s čerstvým chlebem. Můžeme ozdobit kroužky cibule.

    Poznámka: Jde asi o 6 až 8 porcí (záleží, pro koho vaříte). Delší doba přípravy může být vyvážena tím,

    že guláš je ještě lepší druhý den.


    Zkopír. z emailu.
    anina s.
Pracuji...
X