Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Krůtí guláš ( 16 )

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Krůtí guláš ( 16 )

    Ingredience:1 kg krůtích prsou, 1 kg cibule, 2 stroužky česneku, 2 feferonky, 2 bílé papriky,
    300 ml vývaru, olej (sádlo), sůl, mletý pepř, majoránka (čerstvá nebo sušená)
    kmín, 1 lžíce sladké mleté papriky, chléb (mouka, škrobová moučka) na zahuštění

    Postup: Krůtí prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Z paprik a 2 feferonek odstraníme jádřince a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
    V kastrolu rozpálíme tuk a cibuli na něm orestujeme. Jakmile zesklovatí, přidáme maso
    a také orestujeme. Když se „zatáhne“, přidáme sůl, mletou červenou papriku, mletý pepř, kmín, prolisovaný česnek a nakrájené 2 feferonky. Promícháme a zalijeme vývarem.
    Poté zvolna dusíme pod pokličkou. Když je maso téměř měkké, přidáme nakrájenou čerstvou papriku a čerstvou majoránku (pokud přidáváme sušenou, dáváme ji hned s ostatním kořením). Šťávu zahustíme buď nastrouhaným starším chlebem či lžičkou škrobové moučky rozmíchané ve troše studené vody, promícháme a ještě chvíli podusíme. Jako příloha je vhodný čerstvý chléb, rýže, těstoviny.
    Tip: Část masa nahradit větším množstvím papriky nebo kousky orestované cukety

    (obojí se přidává až na závěr tepelné přípravy, aby se nerozvařilo).
    K zahuštění můžeme použít cuketu – tu nakrájíme na hranolky a přidáme k masu hned jakmile se „zatáhne“. Cuketa se během dušení prakticky rozpustí a vytvoří hustší šťávu,

    takže guláš není již nutné zahušťovat.


    Zkopír. z emailu.
    anina s.
Pracuji...
X