Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Zapékané brambory pro otylky v římském hrnci

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Zapékané brambory pro otylky v římském hrnci

    Zapékané brambory pro otylky v římském hrnci

    1000 g syrových brambor, 3 dužnaté zelené papriky a jedna červená, 2 větší cibule, 300 g točeného salámu, nějaké koření – grilovací, pepř nebo podle chuti, sůl, trošku kečupu.

    Brambory namočíme do studené vody a necháme odmočit. Pak je důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky, silné asi 5 mm. Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme na dno římského hrnce. Na to poklademe brambory, na kostky nakrájené papriky a pokrájený točený salám,promícháme,osolíme, posypeme kořením, polijeme kečupem, přikryjeme a dáme do studené trouby péct. Salám se může vynechat, ale může se přidat kuřecí maso, nakrájené na kostičky. Může se přidat i jiná zelenina, např.brokolice, ale důležité je, že do brambor nepřijde žádný tuk. Pekla jsem 1,5 hodiny od zapnutí trouby.
    Attached Files
    Jana H.
Pracuji...
X