Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Selský vepřový guláš s křenem ( 13 )

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Selský vepřový guláš s křenem ( 13 )

    Suroviny:600 g vepřové plece, 150 g vepřových ledvinek, 150 g vepřových jater, 75 g sádla, 200 g cibule, 15 g mleté papriky, 500 ml vody, mletý pepř, zázvor, kmín, majoránka,
    2 stroužky česneku, 50 g hladké mouky, 100 g čerstvého křenu

    Postup: Nejdříve si omyjeme, osušíme a nakrájíme všechno maso. Poté na sádle osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, zpěníme, vložíme na kostky nakrájené maso, orestujeme, zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř, trochu zázvoru, kmínu, majoránky, utřený česnek, promícháme a dusíme pod poklicí. Když je maso poloměkké, přidáme na hranolky nakrájené ledvinky a játra, podlijeme znovu vodou a dusíme do změknutí.
    Maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme

    a povaříme. Šťávu přecedíme na maso a porce zdobíme čerstvě nastrouhaným křenem. Podáváme s čerstvým chlebem nebo knedlíkem.

    Zkopír. z emailu.
    anina s.
Pracuji...
X