1 kg vepřové kýty
1 cibule
pepř, kmín a sůl
1 středně velká kapusta
3 lžíce másla a 3 lžíce hladké mouky - světlá jíška
4 stroužky česneku
Na másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dorůžova, přidáme na kostičky nakrájené maso, přidáme sůl, pepř a kmín. Mírně podlijeme a dusíme do poloměkka.
Přidáme pokrájenou kapustu a spolu s masem dusíme dál, až je obojí měkké. Potom přidáme světlou jíšku a ještě asi 10 minut mírně provaříme.Nakonec přidáme utřený česnek a kousek másla.
Podáváme s bramborem
1 cibule
pepř, kmín a sůl
1 středně velká kapusta
3 lžíce másla a 3 lžíce hladké mouky - světlá jíška
4 stroužky česneku
Na másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dorůžova, přidáme na kostičky nakrájené maso, přidáme sůl, pepř a kmín. Mírně podlijeme a dusíme do poloměkka.
Přidáme pokrájenou kapustu a spolu s masem dusíme dál, až je obojí měkké. Potom přidáme světlou jíšku a ještě asi 10 minut mírně provaříme.Nakonec přidáme utřený česnek a kousek másla.
Podáváme s bramborem