Kdo nejí maso, ale má rád karbanátky, nemusí smažit jen kapustové placičky.
Suroviny:
6 středně velkých brambor
1 balení kysaného zelí
2 lžíce sádla
4 vejce
kmin,sůl,pepř
strouhanku na obalování
olej na smažení nebo s á d l o
červená paprika na ozbodu
Příprava:
Brambory uvaříme a propasírujeme do mísy. Kyssané zelí pokrájíme a osmahneme na sádle. Takto připravené zelí přidáme k bramborám. Di směsi vložíme vejce a ochutíme solí,pepřem a kmínem. Vše dobře promícháme a z připravené směsi tvoříme karbanátky, které obalujeme ve strouhance a smažíme na tuku. Hotové jídlo zdobíme červenou paprikou.
Poznámka: Pokud se těsto bude rozpadat, přidejte podle potřeby trochu hl. mouky. Do karbanátků můžete také vmíchat škvarky nebo orestovanou slaninu či uzeninu dle chuti, ale nemusí být. Tak dobrou chuť
Suroviny:
6 středně velkých brambor
1 balení kysaného zelí
2 lžíce sádla
4 vejce
kmin,sůl,pepř
strouhanku na obalování
olej na smažení nebo s á d l o
červená paprika na ozbodu
Příprava:
Brambory uvaříme a propasírujeme do mísy. Kyssané zelí pokrájíme a osmahneme na sádle. Takto připravené zelí přidáme k bramborám. Di směsi vložíme vejce a ochutíme solí,pepřem a kmínem. Vše dobře promícháme a z připravené směsi tvoříme karbanátky, které obalujeme ve strouhance a smažíme na tuku. Hotové jídlo zdobíme červenou paprikou.
Poznámka: Pokud se těsto bude rozpadat, přidejte podle potřeby trochu hl. mouky. Do karbanátků můžete také vmíchat škvarky nebo orestovanou slaninu či uzeninu dle chuti, ale nemusí být. Tak dobrou chuť