Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Labužnické těstoviny

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Labužnické těstoviny

    Dobrý den, chtěla bych přispět receptem, který jsem kdysi dávno někde vyčetla, ale je moc dobrý a v naší rodině má úspěch.
    Na lžíci sádla si zpěníme cibulku s česnekem, přidáme1/2 kg mletého masa, osolíme, opepříme a osmahneme.Přidáme bazalku, trošku kmínu, vegety a restujeme. Když je maso hotové , vylejeme z pánve přebytečný tuk, vše zalejeme čertovskou a cikánkou omáčkou . Místo jedné z nich se dá použít i ostrý kečup. Já si tu cikánskou omáčku vyrábím sama za paprik, rajčat a cuket. Dále přidáme dvě oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata a nakonec přilejeme šlehačku. Mezitím si uvaříme jakékoliv těstoviny /já dělám nejraději vrtulky/, které scedíme a dáme do varné misky nebo pekáče. Zalijeme hotovou masovou omáčkou , promícháme a dáme na zhruba 10 minut zprudka zapéct do předem dobře vyhřáté trouby. Poté dáme na talíř a posypeme strouhaným sýrem. Pokud by jste recept dělali pro malé děti, lze omáčky vyměnit za sladký kečup. Toto jídlo je myslím si jednoduché a moc dobré.
Pracuji...
X