Na 4 porce
200 g cannelloni, 100 g sojový granulát, 200 g pórku, 200 g mrkve,350 g drcených rajčat
( pokrájená loupaná nebo protlak),1 šlehačku, 1 dcl mléka,
200 g tvrdý sýr (nebo 50 g pramazán), zeleninový vývar nebo kostka bujonu.
3 lžíce ol.oleje, 2 str. česneku, sůl, barevný pepř
+ ostatní dle chuti každé rodiny nebo ročního období.
(já dávám ještě podle chuti trošku kurkumy nebo špetku chilli, bazalku nebo tymián apod.)
Sojové maso 20 minut povařím v zeleninovém vývaru, zcedím a vymačkám.
Na 2 lžících oliv. oleje osmahnu 2-3 stroužky pokrájeného česneku, přidám sojové maso, odstavím z plotýnky a vmíchám
mrkev nastrouhanou na středně hrubém struhadle a na jemno nakrájený pórek. Dochutím a plním cannelloni.
Plníme s citem, suroviny jsou mokré a příliš nacpané "roury" by mohly popraskat.
Do zapékací nádoby vymazané 1 lžící oleje je klademe těsně vedle sebe, v menší je možné udělat 2 patra.
Zalijeme směsí smetany (šlehačky s mlékem) a drc. rajčat, kterou si ochutíme např. bazalkou, tymiánem, Vegetou apod.
Když přijede můj synovec (přísný vegan) dávám místo smetany sojové mléko.
Pozor na sůl, sýr, kterým nakonec posypeme je slaný také dost !
Zapečeme v troubě při 180° 30-40 minut.
200 g cannelloni, 100 g sojový granulát, 200 g pórku, 200 g mrkve,350 g drcených rajčat
( pokrájená loupaná nebo protlak),1 šlehačku, 1 dcl mléka,
200 g tvrdý sýr (nebo 50 g pramazán), zeleninový vývar nebo kostka bujonu.
3 lžíce ol.oleje, 2 str. česneku, sůl, barevný pepř
+ ostatní dle chuti každé rodiny nebo ročního období.
(já dávám ještě podle chuti trošku kurkumy nebo špetku chilli, bazalku nebo tymián apod.)
Sojové maso 20 minut povařím v zeleninovém vývaru, zcedím a vymačkám.
Na 2 lžících oliv. oleje osmahnu 2-3 stroužky pokrájeného česneku, přidám sojové maso, odstavím z plotýnky a vmíchám
mrkev nastrouhanou na středně hrubém struhadle a na jemno nakrájený pórek. Dochutím a plním cannelloni.
Plníme s citem, suroviny jsou mokré a příliš nacpané "roury" by mohly popraskat.
Do zapékací nádoby vymazané 1 lžící oleje je klademe těsně vedle sebe, v menší je možné udělat 2 patra.
Zalijeme směsí smetany (šlehačky s mlékem) a drc. rajčat, kterou si ochutíme např. bazalkou, tymiánem, Vegetou apod.
Když přijede můj synovec (přísný vegan) dávám místo smetany sojové mléko.
Pozor na sůl, sýr, kterým nakonec posypeme je slaný také dost !
Zapečeme v troubě při 180° 30-40 minut.