Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Cannelloni

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Cannelloni

    Na 4 porce
    200 g cannelloni, 100 g sojový granulát, 200 g pórku, 200 g mrkve,350 g drcených rajčat
    ( pokrájená loupaná nebo protlak),
    1 šlehačku, 1 dcl mléka,
    200 g tvrdý sýr (nebo 50 g pramazán), zeleninový vývar nebo kostka bujonu.
    3 lžíce ol.oleje, 2 str. česneku, sůl, barevný pepř
    + ostatní dle chuti každé rodiny nebo ročního období.
    (já dávám ještě podle chuti trošku kurkumy nebo špetku chilli, bazalku nebo tymián apod.)

    Sojové maso 20 minut povařím v zeleninovém vývaru, zcedím a vymačkám.
    Na 2 lžících oliv. oleje osmahnu 2-3 stroužky pokrájeného česneku, přidám sojové maso, odstavím z plotýnky a vmíchám
    mrkev nastrouhanou na středně hrubém struhadle a na jemno nakrájený pórek. Dochutím a plním cannelloni.
    Plníme s citem, suroviny jsou mokré a příliš nacpané "roury" by mohly popraskat.
    Do zapékací nádoby vymazané 1 lžící oleje je klademe těsně vedle sebe, v menší je možné udělat 2 patra.
    Zalijeme směsí smetany (šlehačky s mlékem) a drc. rajčat, kterou si ochutíme např. bazalkou, tymiánem, Vegetou apod.
    Když přijede můj synovec (přísný vegan) dávám místo smetany sojové mléko.
    Pozor na sůl, sýr, kterým nakonec posypeme je slaný také dost !
    Zapečeme v troubě při 180° 30-40 minut.
    Attached Files
    Last edited by Alena Jankova; 04.11.2011, 23:58.
    Alena J
Pracuji...
X