Na žloutkový krém si připravte: 80 g cukru krupice, 4 žloutky, 25 g hladké mouky, 330 ml mléka, 1 vanilkový lusk, 150 ml šlehačky, čerstvé jahody, moučkový cukr na posypání.
ŽLOUTKY utřeme s cukrem do pěny -šlehačem
Rozprášíme na ně mouku,mléko přivedeme k varu,přidáme zrníčka z vanilk.lusku..
Vřelé nalejeme ke žloutkové směsí pořádně rozšleháme a na teplé plotýnce směs uvaříme do tuha necháme probublat.
Krém pěkně zhoustne.
Necháme ho vystydnout.Ušleháme šlehačku a opatrně vmícháme do žloutkového krému.
Krém nastříkáme na věnečky či větrníky pokryjeme kousky jahod,přiklopíme vršek a pocukrujeme.
DOPURUČUJI vyšlehat šlehačku z prášku od Dr,Oetkera- pěkně drží ,nespadne.
Zdroj Blesk pro ženy.