videorecepty ekucharka.netgalerie ekucharka.net


Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazují se výsledky 1 až 10 z 29

Téma: Zavarovani kvetaku

  1. #1
    Kuchtík
    Členem od
    31.08.2011
    Příspěvky
    27

    Default Zavarovani kvetaku

    Dobry den,

    mam takovy dotaz ohledne zavarovani kvetaku. Co udelat s kvetakem aby zustal pri zavarovani bily. Dekuji.

  2. #2
    Šéfkuchař maruška's Avatar
    Členem od
    08.07.2008
    Místo
    Znojmo
    Příspěvky
    7281

    Default

    Ahoj brácha zavařuje květák nebo květák spolu s houbama do sladkokyselého nálevu jako na okurky a vždy ho má krásně bílý.Musí se zavařit syrový.
    MARUŠKA

  3. #3
    Kuchtík
    Členem od
    31.08.2011
    Příspěvky
    27

    Default

    Ahoj sefkucharko - hned jak bude lepsi kvetak tak to skusim, ale neni mi jasne jak to myslite zavarit syrovy, myslte kvetak nejdrive povarit ve slane vode a pak sterlizovat v laku, nerozumim tomu.Prosim o upresneni.

  4. #4
    Šéfkuchař janina s.'s Avatar
    Členem od
    25.03.2009
    Místo
    Ostrava
    Příspěvky
    13685

    Default

    Kazu, já květák umyju, nakrájím nebo nalámu na menší "růžičky", dám do sklínky a zaliju nálevem.
    Syrový, takže nevařený, aby potom pěkně křupal.
    anina s.

  5. #5
    Kuchtík
    Členem od
    31.08.2011
    Příspěvky
    27

    Default

    janina s. - tak to je sice vsechno pekny , ale zajima me kvetak pouze bily.

  6. #6
    Šéfkuchař janina s.'s Avatar
    Členem od
    25.03.2009
    Místo
    Ostrava
    Příspěvky
    13685

    Default

    Kazu, tak asi já trochu nerozumím, dělám květák jako Marušky brácha a bílý ho mám.
    anina s.

  7. #7
    Kuchtík
    Členem od
    31.08.2011
    Příspěvky
    27

    Default

    janina s. - predstavte si zavarujete ve sklenici dole krajene nakladacky pak paprika a kvetak. jak to udelat aby byl kvetak bily, co znamena ,, .Musí se zavařit syrový.,, nerozumim tomu.

  8. #8
    Šéfkuchař maruška's Avatar
    Členem od
    08.07.2008
    Místo
    Znojmo
    Příspěvky
    7281

    Default

    Jiný druh květáku než bílý neznám.Hlavici rozeber na růžičky a zalij nálevem na okurky a sterilizuj.I když ho dáš s paprikama měla by mu zůstat bílá barva.
    MARUŠKA

  9. #9
    Kuchtík
    Členem od
    31.08.2011
    Příspěvky
    27

    Default

    samozrejme, ze je kvetak bily, ale samotny kvetak kdyz zaleju nalevem a sterilizuji tak kvetak z tmavne, neni ciste bily jak byl pred sterilizaci, s tim kvetakem se musi neco udelat , bud v necem pred strilizaci povarit a nebo do neceho namocit.

    Kdyz v 90 letech byly prodejny Eso urcite si pamatujes tak ve sladkokyselem nalevu byl kvetak s paprikou, kvetak byl jak padly snih, kdyz si koupis sterilizovany kvetak z Madarska tak je jak padly snih, i zeli ma s nekdy v obchode bile a nebo takove jako spinave do cerna.

    Dle meho nazoru se stim kvetakem musi neco udelat , ale ?

  10. #10
    Šéfkuchař
    Členem od
    11.02.2010
    Místo
    Brno
    Příspěvky
    8502

    Default

    Kazu, a ty jsi už vyzkoušel/a postupy, co ti radí Maruška s Janinou a není i tak květák bílý ??? Myslím že děvčata by ti to přece nepsala, pokud by jim i po sterilizaci nezůstal bílý květák, že ??? V jednom receptu ještě píší, že zůstane květák bílý, když se nejprve ovaří s troškou kyseliny citŕónové a pak jde teprve do nálevu, tak koukni na odkaz http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=52851&user=227172
    ZDENY

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete přidávat odpovědi
  • Nemůžete přidávat přílohy
  • Nemůžete upravit své příspěvky
  •