1 balení těstovin - nejlépe penne ( roury ) či kolínka
2 cibule
2 mražené špenátové protlaky
2 vejce
mléko
hladká mouka
sůl
pepř
česnek
kuřecí maso - prsa či stehna
oblíbené koření na kuřecí maso
olej
tvrdý sýr

Množství surovin dle chuti

Připravíme si špenát, jak jsme zvyklí - já osmahnu cibuli, přidám částečně rozmražený na kostky pokrájený protlak, provařím, přidám mléko, okořením solí, česnekem, pepřem, provařím, zahustím moukou rozmíchanou v mléce, povařím a pak přidám rozmíchaná vejce.
Maso nakrájím na kousky, okořením oblíbeným kořením a osmahnu na pánvičce s olejem jako čínu. Další možností je upéct to maso, ale na pánvi je to rychlejší.
Uvaříme těstoviny al dente - na skus. Těstoviny pořádně smícháme s masem a špenátem a přendáme do olejem vymazaného pekáčku a zapečeme ve vyhřáté troubě - já to dávám na 180 až 200 stupňů. Ke konci pečení přidáme nastrouhaný tvrdý sýr.

Dobrou chuť