videorecepty ekucharka.netgalerie ekucharka.net


Zobrazují se výsledky 1 až 6 z 6

Téma: Výborný krémeš

  1. #1
    Šéfkuchař Jana H.'s Avatar
    Členem od
    17.02.2008
    Místo
    Dvůr Králové n.L.
    Příspěvky
    4226

    Default Výborný krémeš

    Výborný krémeš

    1 balení listového těsta ( 400 g),
    l.krém: 800ml mléka, 2 žloutky, 2 vanilkové pudinky, 3 vrchovaté lžíce moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 – 3 lžíce hladké mouky, 1 Hera, pár kapek rumu – nemusí být.
    2.krém: 2 x šlehačka ke šlehání ( 200ml), 1 sáček ztuhovače do šlehačky.

    Nejdříve si uděláme 1.krém.
    Do hrnce nalijeme 800ml mléka, do něho dáme pudinky, cukr, vanilkový cukr, žloutky a hladkou mouku , ušleháme šlehačem a za stálého míchání dáme vařit. Po uvaření vznikne hodně hustá kaše. Necháme vychladit a pak postupně po lžících zašleháváme do Hery.Na konec přidáme trochu rumu.

    Listové těsto rozválíme na velký plech a dáme péct. Trvá to chvilku, troubu musíme hlídat. Po upečení necháme vychladnout pak natřeme krémem č.l.
    Šlehačky vyšleháme spolu se ztuhovačem do tuha a naneseme na pudinkový krém.
    Na závěr posypeme grankem nebo kdo to umí, polije čokoládovou polevou. Dáme do ledničky ztuhnout nejlépe přes noc.
    Připojené obrázky Připojené obrázky
    Jana H.

  2. #2
    Super Moderator Ivana's Avatar
    Členem od
    18.11.2007
    Místo
    Praha
    Příspěvky
    13893

    Default Re: Výborný krémeš

    Tak Jani jsem napnutá, ten obrázek jste tam už vložila sama Ivana
    Ivana M

  3. #3
    Šéfkuchař Jana H.'s Avatar
    Členem od
    17.02.2008
    Místo
    Dvůr Králové n.L.
    Příspěvky
    4226

    Default Re: Výborný krémeš

    Jasný, ale za dozoru dcery. Já bych to tam vložila, ale neuměla jsem zmenšovat fotky, a včera tady byli se zetěm, tak mi to ukázala. Jen doufám, že jsem si to zapamatovala, trochu jsem machrovala, že to už umím.Takže, Ivo , vesel pondělí velikonoční . Jana H.Tady už byli první koledníci.
    Jana H.

  4. #4
    Kuchtík
    Členem od
    23.02.2010
    Místo
    Tachov
    Příspěvky
    25

    Default

    Jani, prosím o radu. Při pečení samotného plátu z listového těsta se mi vždycky stane, že se zmenší, tak nějak "srazí". Nemáte, prosím, nějaký fígl, aby si ten plát zachoval svoji velikost? Díky. Věra

  5. #5
    Šéfkuchař Jana H.'s Avatar
    Členem od
    17.02.2008
    Místo
    Dvůr Králové n.L.
    Příspěvky
    4226

    Default

    VěrkoZ, to udělá každé listové těsto. Ale pokud to nechceš, tak hodně přetáhni okraje po obvodu pekáče do výšky. Mělo by to vyjít. Možná se stáhne, ale nemělo by to být tak moc. měj se hezky. A prosím nevykat, tykat. Díky.
    Jana H.

  6. #6
    Kuchtík
    Členem od
    23.02.2010
    Místo
    Tachov
    Příspěvky
    25

    Default

    Ahoj Jani, díky za radu, v sobotu čekáme návštěvu, tak zkusím tento krémeš. Nemám fotoaparát, tak pak alespoň napíšu, jestli se povedl, hlavně jestli chutnal
    Přeji Ti hezký večer. Věra

Podobná témata

  1. Výborný domácí kečup
    By bobina2007@volný.cz in forum Zavařování
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 05.09.2016, 09:28
  2. Koláč paní přednostové...výborný!!!
    By evik in forum Pečené sladké
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 30.08.2008, 23:34

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete přidávat odpovědi
  • Nemůžete přidávat přílohy
  • Nemůžete upravit své příspěvky
  •