videorecepty ekucharka.netgalerie ekucharka.net


Zobrazují se výsledky 1 až 7 z 7

Téma: Vepřové domácí klobásy

  1. #1
    Šéfkuchař maruška's Avatar
    Členem od
    08.07.2008
    Místo
    Znojmo
    Příspěvky
    6990

    Default Vepřové domácí klobásy

    4,3 kg vepř.masa bez kůže/kýta/

    5,7 kg vepřového boku bez kůže
    300ml vody
    vepřová střívka
    Koření na kg masa:30g soli 3g pepře ml.2g pálivé papriky 6g sladké papriky 1g ml.kmínu 3g třeného česneku.
    Očištěné maso nakrájíme na kusy asi 300gramů vložíme do nádoby a promícháme s kořením rozmíchaným ve vl.vodě. a se solí.Necháme hodinu odpočinout.Pak umeleme nahrubo ve mlýnku.Umleté maso necháme v lednici ještě 24 hodin uležet.Pak narážíme do střívek klobásy cca 200-250gramů.Udíme do tmavé barvy.
    UPOZORNĚNI: koření a sůl jsou v gramech na 1 kg masa.Dokořenit a dosolit můžeme dle své chuti.Platí i pro valašské klobásy.této směsi je také 10 kg.
    MARUŠKA

  2. #2
    Kuchař
    Členem od
    17.07.2008
    Příspěvky
    34

    Default Re: Vepřové domácí klobásy

    jezismarja to bude dobrutka uz se teda tesim jen musim sehnat ty strivka, jo a marusko veprovy bok je bucek ze jo, ja uz jsem tady uplne zblbla .Jeste se chci zeptat tech 300ml vody je taky na 1kg masa ? a nechapu 300g masa ? Diky

  3. #3
    Šéfkuchař maruška's Avatar
    Členem od
    08.07.2008
    Místo
    Znojmo
    Příspěvky
    6990

    Default Re: Vepřové domácí klobásy

    vepřový bok je opravdu bůček 300 ml je na celou dávku 10 kg.Jen KOŘENI je na 1 kg,No a 300 gramů masa je 30 dkg masa.Doufám že jsi to pochopila.
    MARUŠKA

  4. #4
    Kuchař
    Členem od
    17.07.2008
    Příspěvky
    34

    Default Re: Vepřové domácí klobásy

    Marusko samozrejme vim, ze 300g je 30dkg, ale tak jsem to nemyslela, akorat teda neni jasne co s tim ostatnim masem

  5. #5
    Šéfkuchař maruška's Avatar
    Členem od
    08.07.2008
    Místo
    Znojmo
    Příspěvky
    6990

    Default Re: Vepřové domácí klobásy

    TO ZNAMENÁ ŽE VŠECHNo to maso nakrájíš na 30 dkg kousky - tal je to myšleno
    10 kg masa nakrájíš na 30 dkg kousky.
    MARUŠKA

  6. #6
    Kuchař
    Členem od
    17.07.2008
    Příspěvky
    34

    Default Re: Vepřové domácí klobásy

    Marusko diky, uz to chapu, zmatlo me to, ze tam nebyla carka, tak jeste jednou dekuji a nezlob se na me.

  7. #7
    Kuchtík
    Členem od
    12.12.2014
    Příspěvky
    1

    Default

    Citace Původně odeslal Carlos Zobrazit příspěvek
    To musím vyzkoušet. Můžu se ještě zeptat,jak dlouho to udíte?
    Když budete jenom udit, tak studeným kouřem to trvá docela dlouho. Běžnější je nechat je zaudit teplým kouřem - tak hodinu - a pak nechat dojít v horké vodě další půlhodinu. Viz http://www.zabijacky.cz/news/domaci-...ouho-nevydrzi/ , pak se mohou nechat dosušit znovu v udírně

Podobná témata

  1. Vepřové koleno
    By Lilie in forum Hledáte recept?
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 30.07.2009, 12:08
  2. Grilované vepřové koleno
    By HankaP in forum Dotazy ohledně receptů
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 10.07.2009, 17:30
  3. Vepřové na Vegetě
    By janina s. in forum Hlavní jídla
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 16.05.2009, 15:23
  4. Bavorské grilovací klobásy
    By koben in forum Dotazy ohledně receptů
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 20.03.2009, 08:27
  5. Dušené vepřové v zelí
    By Jana H. in forum Hlavní jídla
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 18.06.2008, 18:39

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete přidávat odpovědi
  • Nemůžete přidávat přílohy
  • Nemůžete upravit své příspěvky
  •