videorecepty ekucharka.netgalerie ekucharka.net


Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazují se výsledky 1 až 10 z 23

Téma: Vaječný koňak rychlý - od mamky

  1. #1
    Šéfkuchař janina s.'s Avatar
    Členem od
    25.03.2009
    Místo
    Ostrava
    Příspěvky
    13683

    Default Vaječný koňak rychlý - od mamky

    1 slazené Salko
    100 g moučkového cukru
    5 žloutků
    200 - 250 ml rumu
    Vše smícháme v mixéru, přelijeme do vhodné nádoby a necháme vychladit. Myslím, že tento recept tu ještě není, sice jsem četla bez žloutků, s pudinkem, s mlíkem, ale nakonec jsem udělala tuhle klasiku od mamky, chlap koupil jen tak 1 Salko a rum, ale já jsem dala 50 g cukru a
    200 ml rumu ( a 4 žloutky, byly větší ) , nám to tak stačí, přidat se dá vždycky a mi se to povedlo ( po kolektivní ochutnávce ) akorát.
    Zatím nám nikdy ze syrových žloutků ve vaječ. koňaku nic nebylo, utěšuju se tím, že rum je "DESINFIKUJE" a někdo psal, že "salmona" je v bílcích... Tak pokud někdo vyzkouší, snad bude chutnat.


    Poslední úpravu provedl(a) janina s.; 09.01.2012 v 20:31.
    anina s.

  2. #2
    Šéfkuchař
    Členem od
    11.11.2008
    Místo
    Sokolovsko
    Příspěvky
    2057

    Default

    No Jani, super. Já jej letos nestihla a tak vyzkouším hned odpoledne. Mňam
    Renata

  3. #3
    Šéfkuchař janina s.'s Avatar
    Členem od
    25.03.2009
    Místo
    Ostrava
    Příspěvky
    13683

    Default

    Ahoj Renat, je to opravdu rychlovka, naliju, nasypu do mixéru a je to.
    Jen, jak už jsem psala, dala jsem míň cukru a kámošce se to zdálo i tak sladké, no na ni dost,
    ale mi tak chutná.

    Tak jedině zkusit dát míň, přisypat se může vždycky.
    Tak potom prosím napiš, jestli chutnal. Dík a měj se.
    Poslední úpravu provedl(a) janina s.; 22.01.2013 v 22:07.
    anina s.

  4. #4
    Šéfkuchař
    Členem od
    16.03.2009
    Příspěvky
    14600

    Default

    Jani teď jsem se šla kouknout do sešitku a mám podobný receptík -od babičky,na vaječný koňak jen 6 žloutků,1 vanilka + 150ml mléka převařeného-vychlazeného jinač úplně stejný a už dlouho jsem ho nedělala,ale dříve každý rok,díky za připomenutí!
    LENKA

  5. #5
    Šéfkuchař janina s.'s Avatar
    Členem od
    25.03.2009
    Místo
    Ostrava
    Příspěvky
    13683

    Default

    Leni, já přelouskala všechny recepty, ale když chlap koupil Salko a rum, použila jsem tento.
    ten tvůj je taky zajímavý, třeba není tak sladký, což někomu může vadit.
    Ale množství si můžu upravit? Deci a půl mléka mi připadá trochu málo...
    anina s.

  6. #6
    Šéfkuchař
    Členem od
    16.03.2009
    Příspěvky
    14600

    Default

    Jo babička dávala hodně rumu a děda chtěl na půl se slivkou brrr to mě nechutnalo!
    LENKA

  7. #7
    Šéfkuchař
    Členem od
    16.03.2009
    Příspěvky
    14600

    Default

    Jani ještě je tam to sälko + to mlíko!a cukru záleží na chuti každýho dávala jsem víc
    LENKA

  8. #8
    Šéfkuchař janina s.'s Avatar
    Členem od
    25.03.2009
    Místo
    Ostrava
    Příspěvky
    13683

    Default

    Aha, já přehlídla tu větu, že jinak úplně stejně, četla jsem jenom ty ingredience, co jsi napsala a domyslela si jen ten rum.
    Mi to ze slivky ani líhu ( jak kdysi dělal tchán ) taky nechutnalo. Souhlasím - brr.
    anina s.

  9. #9
    Šéfkuchař
    Členem od
    11.11.2008
    Místo
    Sokolovsko
    Příspěvky
    2057

    Default

    Jani, úplně jsem zapoměla napsat, hned, jak jsem četla, vzpoměla jsem si na mamku, ta jej dělávala takto každé vánoce. Salko bylo, rum taky a tak byl i koňak. Mňamka. Já se vajec taky nebojím. Kluk už salmonelu měl, ale ne z vajec. To bylo, když se učil na kuchaře a zavřeli jim studenou kuchyň. Výtěry všichni co přišli snámi do styku. Věř, že nás proklínali.
    Renata

  10. #10
    Šéfkuchař janina s.'s Avatar
    Členem od
    25.03.2009
    Místo
    Ostrava
    Příspěvky
    13683

    Default

    Ahoj RENAT, je to nepříjemné, to věřím. Znám případ bacilu podobného salmoně, který známá dostala ze sušeného instantního přípravku...
    Žádné syrové.
    Já třeba syrové ani polosyrové nekonzumuju, ale z toho koňaku nám zatím nikdy nic nebylo.
    Líbí se mi, jak je to rychlé a mňamózní.
    Pa.
    anina s.

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete přidávat odpovědi
  • Nemůžete přidávat přílohy
  • Nemůžete upravit své příspěvky
  •