videorecepty ekucharka.netgalerie ekucharka.net


Zobrazují se výsledky 1 až 4 z 4

Téma: TVAROHOVO - STROUHANKOVÉ těsto bez mouky na ovocné knedlíky

  1. #1
    Šéfkuchař
    Členem od
    11.02.2010
    Místo
    Brno
    Příspěvky
    8502

    Default TVAROHOVO - STROUHANKOVÉ těsto bez mouky na ovocné knedlíky

    TVAROHOVO - STROUHANKOVÉ těsto bez mouky na ovocné knedlíky.

    inspirace z pořadu Babicovy dobroty

    Potřebujeme:

    500 g měkkého tvarohu ( použila jsem zelený vaničkový)
    250 g domácí strouhanky
    2 vejce
    1 lžíce cukru
    špetka soli
    v původním receptu byly ještě 2 lžíce hladké mouky na podsypání při válení válečku, není však vůbec třeba
    ovoce dle chuti, borůvky, švestky, jahody....

    Postup:

    Z tvarohu, strouhanky, vajec a cukru a špetky soli si metličkami ručním el. šlehačem zpracujeme těsto. Jde to samozřejmě i ručně a nelekněte se protože na první dojem se těsto jeví suché a sypké. Není tomu tak, krásně se s těstem pracuje a přitom se nelepítěsto strouhankov Vytvoříme z něj váleček, který rozkrájíme na stejně velké kousky, které plníme ovocemplněn a tvoříme knedlíky, jež vaříme ve vroucí vodě asi 10 minut, doba také závisí od ovoce, kupř. s borůvkami a jahodami může stačit i jen 7 minutuvařen nebo si jeden vytáhněte a ozkoušejte. Podáváme je sypané mákem či tvarohem se šlehačkou, osmaženou strouhankou, jak má kdo rád.

    Musím říct, že jsem z tohoto těsta nadšená, nejen proto, že se nelepí, ale je i po uvaření mechově měkkounké. Má být i ideální na zmražení, že po ohřátí také zůstanou knedlíky krásně nadýchané, to se snad dozvím příště, neboť dnes nám na zamražení žádné knedlíky nezbyly

    Dobrou chuť. borůvkov
    ZDENY

  2. #2
    Šéfkuchař janina s.'s Avatar
    Členem od
    25.03.2009
    Místo
    Ostrava
    Příspěvky
    13685

    Default

    Snad neplácnu hloupost, ale když vynechám cukr, daly by se uvařit na slano, ne ?
    Máš je moc pěkné.
    anina s.

  3. #3
    Šéfkuchař
    Členem od
    11.02.2010
    Místo
    Brno
    Příspěvky
    8502

    Default

    Jani s., sama jsem to nezkoušela, ale říkám si proč ne, jen by určitě maso už mělo být dopředu uvařené nebo upečené, a dát ho dovnitř nadrobno nakrájené nebo umleté protože moc dlouho se zase tvarohové těsto vařit nemůže. Třeba to časem vyzkoušíš a dáš info. A díky za pochvalu.
    ZDENY

  4. #4
    Kuchtík
    Členem od
    21.05.2015
    Příspěvky
    1

    Default

    Zdeny nevím jesli jste knedlíky dělala nebo jste o nich slyšela,dělala jsem podle receptu a zdálo se mi že strouhanky 250g je hodně a také že bylo,mechové a měkounké ani náhodou byly to betony a škoda 500g tvarohu s takou radou do ......

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete přidávat odpovědi
  • Nemůžete přidávat přílohy
  • Nemůžete upravit své příspěvky
  •