videorecepty ekucharka.netgalerie ekucharka.net

Zobrazují se výsledky 1 až 4 z 4

Téma: Trik na křehčí,měkoučké maso???

Kuchtík
    Členem od
    19.07.2011
    Místo
    Brno

Default Trik na křehčí,měkoučké maso???

Prosíím,může někdo vysvětlit,jaké kupovat maso na vaření,aby bylo měkoučké??Mám asi v rukách nakakáno,ale vždy koupím maso,které ne a ne změknout.Dnes plecko-děs-běs.V papíňáku vařeno a nic moc. Nějakej trik,aby bylo křehčí ( vaření i pečení)? Většinou vařím z kuřecího,ale někdy to chce změnu a chci ,aby to bylo dobré.Děkuji všem za odpověď

Šéfkuchař
    Členem od
    11.02.2010
    Místo
    Brno

Kuchtičko, obecně je tedy vždy lepší dusit, či péct menší kousky masa a v případě, kdy je třeba připravit maso vcelku, je možné i maso prošpikovat. U plecka se však divím, pokud nebylo děláno příliš krátce, že by nezměklo. Z hovězího masa na rychlé změknutí také nezklame hovězí loupaná plec. Hlavně nepořizuj křehčené maso z obchodu, to je jen plné roztoku soli a kdoví čeho ještě dalšího Vidím, že jsi z Brna, tak pokud to nemáš moc z ruky, pak opravdu kvalitní maso pořídíš v Globusu, ať už hovězí na roštěnky, na rostbíf, vepřovou panenku nebo vepřovou kotletu atd.... S nimi nemám nikdy problém, aby bylo maso rychle měkké a to nepoužívám papiňák. Jinak ,vše je o opakovaném zkoušení, co které maso chce, ale to se ti brzy povede, neboj
    ZDENY

Šéfkuchař janina s.'s Avatar
    Členem od
    25.03.2009
    Místo
    Ostrava

Možná to bude trochu od cesty ,
    ale moje dobrá známá, majitelka a výborná kuchařka v hospůdce, přisype k masu 1 kypřicí prášek do pečiva a říkala, že má maso vždy měkké.
    Tak jedině vyzkoušet, já to zkusila jednou a maso bylo měkčí (kýta, kterou dělávám nerada, je pro mě suchá).
    janina s. ( janaS.)

Šéfkuchař Renata's Avatar
    Členem od
    11.11.2008
    Místo
    Sokolovsko

Jani už mi taky jednou nechtělo maso změknout a dala jsem trochu sody. Bylo to ze zoufalství a ono to fakt pomohlo. Nemělo to pachuť, to jsem měla obavy.
    Renata

Pravidla přispívání