videorecepty ekucharka.netgalerie ekucharka.net


Zobrazují se výsledky 1 až 4 z 4

Téma: Tortelli z pohankové mouky, plněné lilkem

  1. #1
    Šéfkuchař Sonia's Avatar
    Členem od
    28.07.2009
    Místo
    Toskánsko
    Příspěvky
    9430

    Default Tortelli z pohankové mouky, plněné lilkem

    Tortelli z pohankové mouky, plněné lilkem

    Na těsto:
    150 gr pohankové mouky,
    150 gr hladké mouky 00,
    3 vejce,
    jemná sůl.
    Na náplň:
    2 lilky,
    1 malá cibule,
    3 snítky petržele,
    120 gr tvarohu,
    jemná sůl,
    30 gr hrubé soli,
    pepř.
    Na omáčku: 4 zralá rajčata,
    1/2 svazku rukoly,
    70 ml olivového oleje.

    NÁPLŇ: Přivedeme do varu 2 litry vody s 1 KL jemné soli. Umyjeme petržel a otrháme její lístky. Oloupeme cibuli. Omyjeme lilky a zbavíme stopky. Oloupeme je ostrým nožem a slupku dáme stranou, na konečnou ozdobu. Lilky nakrájíme na kostky a hodíme do vroucí vody na 5 minut. Slijeme a vymačkáme všechnu nacucnutou vodu. Nasekáme je spolu s petrželkou a cibulí. Do pánve dáme 20 ml oleje a osmahneme na něm asi 5 minut lilky. Směs se musí kompletně vysušit. Sundáme z ohně a do vychladlé zamícháme tvaroh, sůl a pepř.
    TĚSTO: Smícháme obě mouky, na vále si uděláme kopeček, uvnitř ďourku, do které přidáme vejce, osolíme a pomaloučku smícháme v těsto. Přidáváme (na niť) studenou vodu, abychom docílili hladkého a pevného těsta. Těsto rozválíme na slaboučký plát a necháme 15 minut odpočinout. Vykrajujeme kolečka, nebo čtverečky (ten tvar je na vás), doprostřed dáme směs z lilku, přeložíme a okraje pořádně přimáčkneme, aby se při vaření neotvíraly.
    OMÁČKA: Slupku z lilku nakrájíme na slabounké „vlásky“ a osmažíme na oleji. Dáme stranou na pijavý papír. Rajčata oloupeme, zbavíme semínek, vegetační vody a nakrájíme na malé kostičky. Na pánev dáme zbytek oleje, ohřejeme a hodíme tam rajčata asi na 5 minut, aby „zvadly“.
    Tortelli vaříme v osolené vodě asi 6–8 minut (záleží na tloušťce těsta), scedíme do mísy, zamícháme s rajčaty (opatrne, abychom je nerozbily) a s rukolou. Na jednotlivých talířích zdobíme načechranou osmaženou slupkou z lilku.
    Převzato z italského časopisu "Cucinare bene – serie extra". Už jsem to dělala několikrát a vždy se povedlo, tzn. že je to jednoduché!
    Připojené obrázky Připojené obrázky
    Poslední úpravu provedl(a) Sonia; 19.08.2011 v 22:35.
    Soňa

  2. #2
    Šéfkuchař Sonia's Avatar
    Členem od
    28.07.2009
    Místo
    Toskánsko
    Příspěvky
    9430

    Default

    Další foto postupu. Tady jsem blbě přehodila třetí a čtvrtou fotku!
    Připojené obrázky Připojené obrázky
    Poslední úpravu provedl(a) Sonia; 20.08.2011 v 18:32.
    Soňa

  3. #3
    Šéfkuchař
    Členem od
    11.02.2010
    Místo
    Brno
    Příspěvky
    8502

    Default

    Sonii, to je exkluzivní recept, teď ještě dojídáme lilkovou polévku, ale za pár dnů vyzkouším. Vodu na niť, to bylo asi myšleno, že přidávat tenoulinkým pramínkem, nebo to má jiný význam ? A ta ozdoba za slupky to je nádhera..Škody, že se dá vkládat k receptu jen pět fotek, šikla by sem i ta z fotogalérky....jé Sonii, já jsem to možná vymyslela, tu fotku z galérky sem okopči jako obrázek (Ctrl C a CTRL V) myslím, že každý se na něj rád podívá i ve větší velikosti

    Aháá, tak já spekuluju a ty konáš
    ZDENY

  4. #4
    Šéfkuchař Sonia's Avatar
    Členem od
    28.07.2009
    Místo
    Toskánsko
    Příspěvky
    9430

    Default

    Zdeny máš pravdu, tou "nití" jsem myslela opravdu tenoulinkým pramínkem, aby se to "neutopilo. Já se tu s tím lopotila, než jsem zjistila, jak sem dát všechny fotky co chci.
    Uffff!!!
    Soňa

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete přidávat odpovědi
  • Nemůžete přidávat přílohy
  • Nemůžete upravit své příspěvky
  •