videorecepty ekucharka.netgalerie ekucharka.net


Zobrazují se výsledky 1 až 3 z 3

Téma: Tiramisu od Jaruš

  1. #1
    Šéfkuchař
    Členem od
    30.01.2009
    Příspěvky
    15893

    Default Tiramisu od Jaruš

    Děvčata zasílám recept na Tiramisu,který dělám často a vždy má úspěch.

    500 g mascarpone,cukr dle chuti,1 šlehačka se ztužovačem

    Vyšlehám šlehačku do husta se ztužovačem a potom zašlehávám cukr.Mascarpone už vešlehám rychle,neboť právě dlouhým třením řídne.
    Připravím si 1/4 l hrníček přecezené kávy a 1/4 hrníčku amaretta.
    Dlouhé piškoty namáčím ne úplně a pokladu dno formy.Já používám spíš obdélníkovou formu plastovou jak jsou tři v sobě.Navrstvím mascarpone asi 1 cm a opakuji ještě jednou piškoty namočené v kávě a amarettu a znovu navrstvíme mascarpone.Záleží jak velkou formu si zvolíme,může se potom opakovat ještě jednou.Končíme mascarponovou vrstvou.Přikryji víkem a dám do lednice zatuhnout,nejlépe do rána. Kakaem sypu až před podáním,protože se dost namočí.Druhý den řežu řezy nebo jako dort.Když je to z té obdélníkové,tak první kousek je trochu znetvořený,ale pak už to jde dobře vyndávat.
    Já to dělám často a vždy se mi povede.Je to rychlé a nemusím se péci s piškotem.Zkuste a dejte vědět.Já zásadně žloutky nepoužívám,neboť nechceme konzumovat syrová vejce.S pomazánkovým máslem i s lučinou jsem chutnala,ale toto je lahodnější.Mascarpone je tučná bomba,ale dobrá.

  2. #2
    Šéfkuchař
    Členem od
    16.03.2009
    Příspěvky
    14601

    Default

    Jaruško na toto množství je která ta krabička plastová?ta největší???díky já dělám jen z pom.másla a do dortovky,proto se ptám a díky za radu!
    LENKA

  3. #3
    Šéfkuchař petrulinka's Avatar
    Členem od
    29.08.2009
    Místo
    Okres Opava
    Příspěvky
    280

    Default

    Jaruško, kdysi jsem tady dávala podobný recept, ale bohužel právě s těmi žloutky. A úplně s tebou souhlasím, že tiramisu z mascarpone je daleko lahodnější než z pomazánkového másla nebo lučiny. A piškoty používám už jen dlouhé italské, které kupuju v Globusu. Kdysi jsem dávala obyčejné kulaté, ale jednou jsem právě zkusila ty italské a v kombinaci právě s mascarpone je to naprostá lahoda. Dokonce jsem měla na mascarpone koupenou speciální keramickou formu, bohužel dcera mi ji nedávno nechtěně rozbila a už podobnou nemůžu sehnat. Škoda, že jsi nedala fotečku, mohla jsem se namlsat alespoň okem.

Podobná témata

  1. Tiramisu
    By petrulinka in forum Nepečené sladké
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 29.08.2009, 21:03
  2. Tiramisu z BE - BE sušenek
    By Ketka in forum Nepečené sladké
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 07.08.2009, 17:04
  3. ODPOVĚD NA DOTAZ-JARUŠ-RECEPT NA DOM.MARCIPÁN
    By butalka in forum Dotazy ohledně receptů
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 27.05.2009, 17:52
  4. Tiramisu
    By Hana in forum Nepečené sladké
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 22.05.2009, 20:38
  5. TIRAMISU KRÉM
    By Ivana in forum Dotazy ohledně receptů
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 19.11.2008, 23:21

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete přidávat odpovědi
  • Nemůžete přidávat přílohy
  • Nemůžete upravit své příspěvky
  •