videorecepty ekucharka.netgalerie ekucharka.net


Zobrazují se výsledky 1 až 3 z 3

Téma: Těstoviny Reginette all´Assisi

  1. #1
    Šéfkuchař Sonia's Avatar
    Členem od
    28.07.2009
    Místo
    Toskánsko
    Příspěvky
    9393

    Default Těstoviny Reginette all´Assisi

    Těstoviny Reginette all´Assisi
    350 gr reginette (dlouhé, široké nudle na okrajích vlnité)
    2 stroužky česneku
    250-300 gr mražených hřibů
    1 PL rajského protlaku (i méně)
    máslo
    olivový olej
    parmazán
    tvrdý ovčí sýr na strouhání
    sůl
    feferonka (množství podle chuti)
    petrželka nebo pažitka.

    Česnek nakrájíme na drobounko. Třený se nehodí. Osmahneme ho na másle s olejem. Potom přidáme nasekané houby, ale ne příliš na kašičku, jenom tak hrubě; když jsou i houby osmahnuté, osolíme, přidáme feferonku, 1 PL protlaku (jen tak na slabší obarvení, rozhodně tam nesmí být moc cítit) a zalijeme trochou vody. Necháme povařit houbovou omáčku a odpařit vodu. Zatím co se nám vaří voda na těstoviny, si nastrouháme plnou hrst parmazánu a plnou hrst ovčího sýra a zvlášť si nasekáme buď petrželku, nebo pažitku. Těstoviny uvaříme AL DENTE, tzn. tužší, slijeme (necháme si stranou 1 malou sběračku vody z těstovin) a dáme do pánve, kde máme připravenou houbovou omáčku, přidáme trochu vody z těstovin, co jsme si dali stranou a ještě tak 1 minutu vaříme za stálého míchaní. Nakonec tam přidáme petrželku nebo pažitku a oba sýry, pořádně promícháme, ale už mimo sporák.
    Něco podobného jsem jedla v Assisi. Doma jsme pak zkoušeli, zda se nám to podaří uvařit i bez receptu. Jestli to není úplně stejné nevadí, hlavní je, že nám to moc chutná!
    Používám houby mražené, protože bohužel nemám možnost chodit na houby a mít je čerstvé!

    Komentáře:
    To musí být dobré.Ale nemám už mražené houby,jenom sušené.......povařím je a zkusím.
    Janah
    Attached Files Attached Files
    Poslední úpravu provedl(a) Sonia; 17.08.2013 v 20:14.
    Soňa

  2. #2
    Šéfkuchař Sonia's Avatar
    Členem od
    28.07.2009
    Místo
    Toskánsko
    Příspěvky
    9393

    Default

    Dnes jsem dělala ze sušených hub. Nejprve jsem je nechala vzejít ve vodě. Potom použila jako mražené houby, jen jsem je nasekala nožem a nemixovala. Pomalu dusila a podlévala vodou z hub. Zbytek receptu je stejný, jako u mražených hub.
    Příloha 0
    Připojené obrázky Připojené obrázky
    Poslední úpravu provedl(a) Sonia; 12.11.2011 v 19:33.
    Soňa

  3. #3
    Kuchtík
    Členem od
    29.10.2013
    Příspěvky
    3

    Default

    Musím to zkusit!

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete přidávat odpovědi
  • Nemůžete přidávat přílohy
  • Nemůžete upravit své příspěvky
  •