videorecepty ekucharka.netgalerie ekucharka.net


Zobrazují se výsledky 1 až 5 z 5

Téma: Sušení zeleniny

  1. #1
    Kuchař
    Členem od
    15.11.2009
    Místo
    Beroun
    Příspěvky
    50

    Default Sušení zeleniny

    Dobré odpoledne všem.Prosím poraďte,nedávno jste tady diskutovaly o sušičkách a sušení zeleniny.Sušičku už mám x let a suším hodně,ale zelenina mi opravdu nenapadla.Pořád to cpu do mrazáku a jak jste tady psaly,zabere to dost místa.Tak mi prosím poraďte jak na to.jestli to před sušením krájíte nebo strouháte a tak podobně.A pak by mě ještě zajímalo jestli po usušení smícháte dohromady nebo necháváte každý druh zvlášť,a ještě jak odhadujete potom třeba do polévky množství,myslím tím kolik čeho.U čerstvé to odhadnu podle velikosti abych nedala třeba moc mrkve a nebylo to sladké,ale u té sušené nevím.No asi se ptám na blbost,ale opravdu nemám zkušenost.A tak když sušička je a vy jste mi tak hezky navedly na tak pěkný nápad,tak mě snad nenecháte bezradnou.Zatím moc děkuji a hezké teploučké odpoledne.
    ILONA

  2. #2
    Šéfkuchař iris's Avatar
    Členem od
    01.08.2008
    Místo
    Ústí nad Labem
    Příspěvky
    12280

    Default

    Připojuji se k Ilonce......taky bych uvítala zkušenosti... Ilon, já mám teprve pár dní sušičku a trošku jsem studovala, takže jsem naštudovala, že zeleninu je dobré před sušením chvilku převařit ve vodě s octem, nebo citronem, pak nakrájet na plátky....třeba mrkev na šikmé plátky a sušená je sladší, takže je třeba s tím počítat. jinak nevím víc, v knížece k sušičce jsou jednotlivé druhy zeleniny, jak dlouho přd sušením blanšírovat, většinou tak od 2-do max. 4 min, takže pro mě jsou to 3 minutky....
    doufám, že někdo napíše vlastní zkušenosti......
    Iris

  3. #3
    Šéfkuchař verka123's Avatar
    Členem od
    27.11.2007
    Místo
    Liberec
    Příspěvky
    8491

    Default

    Já jsem si přečetla dva recepty na Top receptech a mají to pod názvem sušená zelenina jako koření a domácí vegeta. Já s tím zkušenosti nemám, ale taky to chci letos zkusit, mám od loňska sušičku, tak bych jí aspoń využívala ještě trochu víc než jen na listovou zeleninu a houby a taky suším křížaly.
    Věrka.

  4. #4
    Šéfkuchař
    Členem od
    30.05.2009
    Místo
    Chrudimsko
    Příspěvky
    374
    Maruš

  5. #5
    Kuchař
    Členem od
    15.11.2009
    Místo
    Beroun
    Příspěvky
    50

    Default

    Ahoj a děkuji všem.Irísku udělala jsem podle tebe.Blanšírovala 3min.nakrájela na plátky,celer na kostky.Má to nádhernou barvu a už se suší.Já už mám dlouho sušičku tak už žádné knížky k ní nemám.Zrovna teď když jsem krájela,říkali jsme si s manž.že koupíme už asi novou,tahle myslím už stejně dlouho nevydrží.Já nejvíc suším houby a křížaly.Od loňska přibyly podle vás rajčátka.Na podzim si jí půjčuje synáček protože mají všichni včetně malých holek rádi šípkový čaj a tak suší kvanta šípků.No a já v zimě pro nás,dceru i snachu suším na pátky nakrájená jablíčka,citrony,pomeranče a mandarinky a máme to na vánoce na výzdobu
    truhlíků a pod.A teď jsem zvědavá na tu zeleninu.Kdyby jste měl ještě někdo nějaký nápad na sušení,dejte vědět,budu ráda.
    ILONA

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete přidávat odpovědi
  • Nemůžete přidávat přílohy
  • Nemůžete upravit své příspěvky
  •