Omáčka : na oleji opražíme houby nakrájené na plátky /pokud nejsou čerstvé lesní, můžete použít hlívu nebo žampiony/
podlejeme, osolíme, opepříme, přidáme rajčata na kostičky, dusíme. Přidáme sojovku, ústřicovou omáčku / nemusí být / cukr, bazalku, chili.
Já likvidovala zbytky v lednici, takže jsem přihodila oloupaný a nakrájený chřest, můžete cuketu, cokoliv ze zeleninky. ale aby zůstala křupavá. Zahustíme solamylem rozmícháném v trošce vody, solamylu jen malinko ! a nakonec přidáme porek.
a ted máme dvě možnosti, bud do jídla přidáme česnek během dušení, anebo na posypání použijeme česnekový sýr - já Rabín.
Na talíř dáme uvařené špagety, polijeme omáčkou a nastrouháme sýspagety s houbami a čenekovr.