videorecepty ekucharka.netgalerie ekucharka.net

Zobrazují se výsledky 1 až 9 z 9

Téma: sklenice od majonézy apod. a zelené do polévky

Super Moderator Ivana's Avatar
    Členem od
    18.11.2007
    Místo
    Praha

Default sklenice od majonézy apod. a zelené do polévky

Tak já v nich uchovávám nakrájenou pažitku a petželku v mrazáku a nebojte se toho ,skleničky neprasknou
    Ivana M

Kuchtík
    Členem od
    12.01.2009

Mohu potvrdit. Poprvé letos s obavou jsem v mražáku uchovala zelenou petržel. Stále nepraskla....

Super Moderator Ivana's Avatar
    Členem od
    18.11.2007
    Místo
    Praha

Mě to totiž děvčata vyhovuje nějak víc v té šroubovací skleničce, než v pytlíku, nebo v krabičce s víčkem. Mě to přišlo praktičtější.
    Ivana M

Šéfkuchař iris's Avatar
    Členem od
    01.08.2008
    Místo
    Ústí nad Labem

Default Jak nejlépe na čerstvý křen ?????

´Možná, že to tu proběhlo, ale jak poradte mi, jak nejlépe uchovat čerstvý křen, v lednici vyschne, mám ho nastrouhat a dát do skleničky do mražáku ??????
    Iris

Šéfkuchař Renata's Avatar
    Členem od
    11.11.2008
    Místo
    Sokolovsko

Iris, já jej jen očistím, nakrájím na menší špalíčky, tak porci a zamrazím. Dávám do sáčku a pak ještě zabalím do alobalu. Nerozmražuju, strouhám na ostrém struhadle hned. Nastrouhaný a zamražený mi připadal málo ostrý, toto jsem četla v nějakých radách, asi z receptáře.
    Renata

Šéfkuchař verka123's Avatar
    Členem od
    27.11.2007
    Místo
    Liberec

Také to takhle děláváme s křenem a je bezvadný. Už moje maminka to tak dělávala.
    Věrka.

Šéfkuchař
    Členem od
    24.07.2008

Já si taky dávám takhle křen na mrazák - do velké hranaté "krabičky" od Flory.

Šéfkuchař Renata's Avatar
    Členem od
    11.11.2008
    Místo
    Sokolovsko

Ivanko, skleničky drží, paráda. Už mám petrželku, nakrájený čili papričky a přemístila jsem do nich i ty křenový špalíčky. Prima nápad, dík.
    Renata

Kuchtík
    Členem od
    12.01.2009

Křen mi dlouho vydržel v zeleninovém šuflíku v lednici- musel být čistý a suchý, v mikroten. sáčku. V zimě zase v písku ve sklepě. Písek nebyl suchý. Teď jsem vyzkoušela recept z Mimibazaru - 30 dkg křenu, 1 dcl oleje, 2 dcl vody, 1 lžíce cukru, 1 lžíce octa, 1 lžička soli. Vše jsem rozmixovala v mixeru v jemnou kaši a uložila do sklenek od přesnídávky. Doporučují uchovat v lednici, pro delší uskladnění 10 min. steril. Já ho mám v lednici. Chuťově je opravdu výborný. Recept jsem vyzkoušela, protože se nám "podařilo " vyrýt hodně velký kus, který jsme nestačili spotřebovat. Určitě to není zbytečná práce. Lze použít i do omáček. Já ho mám zatím vyzkoušený jen jako přílohu k masu a párkům.
    Poslední úpravu provedl(a) oli.oli; 05.09.2011 v 22:19.

Pravidla přispívání