Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Nebe v hubě - medové

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Nebe v hubě - medové

Nebe v hubě - Sarymi

Těsto: 500 g hladké mouky,200 g cukru,200 g másla nebo Hery,2 vejce,2 lžíce medu,2 lžičky sody smícháme se 2 lžičkami mléka.Z tohoto zpracujeme na vále v těsto.Rozdělíme na dvě poloviny.
    Jednu placku na pečícím papíru upečeme a na druhou si připravíme ořechovou směs:
    350 g na hrubo sekaných vlašských ořechů nebo mix,nebo jen lískové.Dáme je na pánev a přidáme 80 g cukru,120 g másla,3 lžíce medu.
    Tuto směs dáme na pánvi osmažíme do zlatova.Ještě teplou dáváme na druhou placku po částech,protože by se to nerozetřelo.Pojryjeme celou placku a dáme do trouby upéct.Horkovzduchem na 175.
    Krém: 3 dcl mléka, 1 a1/2 lžíce hladké mouky,1 a1/2 lžíce solamylu,100 g cukru uvařit do zhoustnutí a vychladlé vetřeme do 1a1/2 másla.
    Upečenou čistou placku pocákáme rumem a navrstvíme krém a přikryjeme upečenou druhou plackou s ořechy.Může se dělat 2-3 dny dopředu aby se dostatečně proležela.
    Last edited by Jaruš; 23.09.2009, 14:14.

Ty jsou moc dobrý, opravdu moc doporučuji. Měli jsme je na srazu.
    Věrka.

Comment

Jaruško jsi zlatíčko, tak já to nebu hledat v mejlíkách, díky, díky. Jára si teď dal a móc mu to chutná.
      Ivana M

Comment

Taky je uz dlouho pecu, i na svatbu. Navic mam rada, ze se korpus da udelat docela dopredu... Jsou moc dobre (poznamka pro ty, co nedostaly vysluzku od Jarus ;-()
        Marie z Moravy

Comment

Zuzka s Tomášem zdraví Jarušku.!!!!Moc jim to chutnalo. Takže to mám v nejbližší době udělat.
          HankaP

Comment

Jaruško prosím tě, já to budu natáčet a tam musím určitě dát velikost plechu. Dělala jsi to na nízkém plechu a těsto jsi dala až do stran? Nebo na menším plechu? Já mám ten nízký 30x40 cm. Ještě pro ty co nemají horkovz. troubu, tak to určitě jde i normálně ne? Díky

Jo a ještě Jaruš, ty jsi tam měla lískáče co? To jsi měla půl na půl nebo jakých víc, to bylo právě dobrý.
            Last edited by Ivana; 23.09.2009, 10:51.
            Ivana M

Comment

Ivanko, podívej se ještě na Medové řezy od Ještěrky, má tam postup provedený ve fotografiích, myslím si, že to má na velkém plechu. Jinak se na ně taky co nejdřív chystám, ale budu je dělat jen s vlašskými ořechy, dcera by si s lískovými nemohla dát a bylo by jí to líto.
              Blanka

Comment

Ivanko já mám do horkovzdušné trouby docela velké plechy 37 na 33,tak to ten tvůj je taky tak.Ale prostě zase bude to těsto na menším plechu malinko silnější.Dá se to péci docela naplno,tak jako když pečeš medovníkové placky na dort.
                Ořechy pro moji rodinu sekám jen lískáče a tam jsme měly na půl s vlašákama.Tak si může každý dát jaké má rád,i mandle.Ale aby byly nahrubo nasekané.
                Stačí tato odpověď? Když tak postup přesně dala Ještěrka u těch jejích Medové řezy.Tam to dala opravdu polopatě vyfocené,jak se postupuje.Pá

Comment

Jaruško, to mě stačí. Já jsem hlavně chtěla poměr těch oříšků, to bylo moc dobrý s těma lískáčema. Odpo jduna to.
                  Ivana M

Comment

Ivanko, ja horkovzduch nemam. Pecu v klasicke troube. Nejsou problemy. Je to moc dobre i jen s vlasskymi orechy... Jak pise Jarus, jak kdo ma rad. Jo a pecu na nizkem velkem plechu. At se dari. M.
                    Marie z Moravy

Comment

Ivanko na té pánvi tu ořechovou směs moc dlouho nesmaž aby to moc nezkaramelizovalo.Jen do té doby co se rozpustí cukr a med.Já je dělám na ten vyšší velký plech.
                      MARUŠKA

Comment

Musím jen souhlasit, tenhle moučník je skvělý. Já peču ale tři placky a kámoška rovnou čtyři. Je to vyšší a je toho víc.To je jen připomínka pro ty, které potřebují mít toho víc.Samozřejmě nutno patřičně zvýšit poměr surovin.
                        Daniela

Comment

Danielko,já myslím,že to je zbytečně vysoké,tak když toho chceš hodně,potom na dva plechy bude toho opravdu hodně.Ale že je to mňamka,co?

Comment

Jaruško díky za receptík,konečně jsem se do nich dneska pustila-nechám je naležet,na sobotu!Moc díky,dělala jsem na větším plechu-máme raději nízké-díky moc!!!!
                            LENKA

Comment

Tak jsem "Nebe v hubě" dneska dělala už po druhé. A s vyválením jsem si poradila tak, že jsem si vystřihla přesně pečící papír podle plechu, ten si dala na vála na to jsem dala to těsto a rozvalovala, musela jsem to trochu moučit, aby se to nelepilo. Všechny přebytky co byly větší než papír jsem odřezala a tam kde se nedostávalo jsem tím nastavila. No paráda. Nakonec jsem to i s papírem z válací desky přetáhla na plech. Muž chce abych tam kromě krému dala rybízovou marmeládu

Comment

Pracuji...
                              X