videorecepty ekucharka.netgalerie ekucharka.net


Zobrazují se výsledky 1 až 6 z 6

Téma: Schiacciata

  1. #1
    Šéfkuchař Sonia's Avatar
    Členem od
    28.07.2009
    Místo
    Toskánsko
    Příspěvky
    9400

    Default Schiacciata

    Schiacciata
    (těsto je stejné, jako na moji pizzu)
    Na těsto:
    400 g hladké mouky,
    20 g droždí (v kostce, ne sušené),
    1 PL soli,
    4 PL olivového oleje,
    250 ml vlažné vody.

    Z ingrediencí připravíme těsto, rozdělíme na 4 stejné díly, uděláme 4 bochánky a necháme na pomoučené utěrce vykynout.
    Pak si připravíme 4 stejné disky (ne moc tenké) a do každého z nich uděláme prsty pěkné ďolíky.
    Schiacciatu potřeme pořádně olivovým olejem, posolíme a kdo chce může posypat jehličkami rozmarýnu, drceným kmínem apod. Nebo jenom osolit a dost.
    Když je schiacciata upečená, ještě horká se potře znovu po celé ploše olivovým olejem.

    Já dělám schiacciatu kulatou, ale těsto se může hodit celé na plech a udělat jednu obrovskou. To už záleží jen na vás.
    Připojené obrázky Připojené obrázky
    Soňa

  2. #2
    Šéfkuchař janina s.'s Avatar
    Členem od
    25.03.2009
    Místo
    Ostrava
    Příspěvky
    13685

    Default

    Soni, tak toto někdy zkusím. Vypadá to dobře. Asi se to peče chvilku, že ?
    Pizzu s klukem děláme už jen tu rychlou, bez kynutí a se sušeným droždím,
    když budu mít čas, zkusím i tu kynutou.
    anina s.

  3. #3
    Šéfkuchař Sonia's Avatar
    Členem od
    28.07.2009
    Místo
    Toskánsko
    Příspěvky
    9400

    Default

    Janino, stačí chvilku, ale v rozpálené troubě. Zkus to, věřím, že ti bude chutnat.
    Soňa

  4. #4
    Šéfkuchař Lilie's Avatar
    Členem od
    13.01.2009
    Příspěvky
    1769

    Default

    Soni,děkuji.
    Lilie

  5. #5
    Šéfkuchař petrulinka's Avatar
    Členem od
    29.08.2009
    Místo
    Okres Opava
    Příspěvky
    280

    Default

    Sonio, tento recept vypadá moc dobře. Jíš to jen tak samotné nebo třeba i k něčemu?

  6. #6
    Šéfkuchař Sonia's Avatar
    Členem od
    28.07.2009
    Místo
    Toskánsko
    Příspěvky
    9400

    Default

    Petrulinko, my to jíme i jen tak samotné. Utrháváme a utrháváme, až není co utrhávat! Ono je to moc dobré i bez ničeho.
    Ale jinak to jíme i místo chleba, k čemukoliv.

    Maruško, není zač.
    Soňa

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete přidávat odpovědi
  • Nemůžete přidávat přílohy
  • Nemůžete upravit své příspěvky
  •