videorecepty ekucharka.netgalerie ekucharka.net


Zobrazují se výsledky 1 až 8 z 8

Téma: Salát na oblohu z restaurace

  1. #1
    Kuchař
    Členem od
    01.08.2011
    Místo
    Ostrava
    Příspěvky
    55

    Default Salát na oblohu z restaurace

    Zdravím všechny milé kuchařinky a kuchaře,

    nevlastníte či neznáte někdo recept na salát - povětšinou ze zelí - který se dává v restauracích jako obloha? Já ho zbožňuju, mohla bych ho málem jíst po kilech, chtěla bych si ho udělat doma a radši ho baštit místo nezdravých věcí...

    Děkuju i za případný odkaz na nějakou webovou stránku

  2. #2
    Šéfkuchař iris's Avatar
    Členem od
    01.08.2008
    Místo
    Ústí nad Labem
    Příspěvky
    12280

    Default

    Ahoj Markéto, zkus tenhle můj.Tedy, respektive mého muže, který v restauracích pracoval.
    Takže, nakrájím hlávkové zelí na nudličky, jemně, dám na síto a prochláchnu vodou a přitom rukou to zelí mačkám, vtip je v tom, že nesmí být třeba povařený, zelí musí být pěkně křupavoučké a tím mnutím se trochu povolí. Trochu osolím. Zaleju ho nálevem z vody, cukru a octa, cukru se dává hodně,není třeba se toho bát, protože ve finále se nálev sleje pryč. No a v tom nálevu ho dám do ledničky hezky uležet na hodku, dvě... Před podáváním zelí přecedím, ještě trochu promnu, zakapu citronem a pár kapkami olivového oleje. Takže je bez vody a dobře ochucené.
    Zrovna ted ho dělám k číně. Zkus to a uvidíš.
    Iris

  3. #3
    Šéfkuchař gabriela.jakoubeova's Avatar
    Členem od
    09.01.2009
    Místo
    Velké Hamry, okr. Jablonec nad Nisou
    Příspěvky
    1695

    Default

    Iris, díky za receptík.
    Taky mám ráda to zelíčko v restauraci
    Mám doma zbytek hlávkového zelí, když jsem teď nakládala s řepou, takže vyzkouším.
    Gábina

  4. #4
    Šéfkuchař
    Členem od
    11.11.2008
    Místo
    Sokolovsko
    Příspěvky
    2057

    Default

    Já dělám podobně jako Iris, ale já promačkávám zelí už se solí, a to docela dlouho, až tak jakoby zesklovatí, pak je křehké, olej nedávám olivový, ten nám se zelím nechutná, ale dobrý, za studena lisovaný, třeba sezam, sežene se v dobré kvalitě a za slušnou cenu v Lidlu. V dřívějších dobách, když nebyl výběr olejů, dával se úplně obyčejný.
    Renata

  5. #5
    Kuchař
    Členem od
    01.08.2011
    Místo
    Ostrava
    Příspěvky
    55

    Default

    Děkuju holky, tento týden zkusím a dám vědět

  6. #6
    Kuchař
    Členem od
    01.08.2011
    Místo
    Ostrava
    Příspěvky
    55

    Default

    O víkendu ho udělám, už se těším

  7. #7
    Kuchař
    Členem od
    01.08.2011
    Místo
    Ostrava
    Příspěvky
    55

    Default

    Tak nakonec jsem salát dělala až dneska - vždycky, když jsem měla zelí, dávala jsem přednost číně
    Salátek dobrý, odpočívá v ledničce, zkusila jsem ho a olej a ani citron tam dávat nebudu, chutná mi to tak, jak to je
    Dneska jsem to tak trochu přehnala s obědo-svačinou, tak si ten salát dám na večeři samotný
    Ještě jednou děkuju

  8. #8
    Šéfkuchař
    Členem od
    18.09.2008
    Místo
    Ostrava
    Příspěvky
    2862

    Default

    Irisku, byla to mnamka, konecne to, co jsem hledala i ja! Dekuji!!!
    Marie z Moravy

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete přidávat odpovědi
  • Nemůžete přidávat přílohy
  • Nemůžete upravit své příspěvky
  •