RÝŽOVÝ SRNČÍ HŘBET


nákyp řez.jpgnákyp vcelku.jpg

Potřebujeme:

1 l mléka1 vanilkový pudink
200 g cukr krystal
200 g rýže
1 vanilkový cukr
kompotované ovoce podle chuti (meruňky, jahody, švestky, třešně, maliny, drobné ovoce může být i čerstvé)

Postup:


Z 500 ml mléka,pudinkového prášku a poloviny cukru uvaříme hustý pudink.Vlijeme jej do formy srnčí hřbet (vypláchnout studenou vodou).Položíme ovoce. Z 500 ml mléka,rýže,cukru a vanilkového cukru uvaříme hustou kaši,kterou horkou navrstvíme na ovoce a jemně přitlačíme. Dáme do chladničky vychladnout (nejlepší je připravit den dopředu).Potom srnčí hřbet vyklopíme,ozdobíme šlehačkou a čokoládou nebo polijeme ovocnou omáčkou.

Dobrou chuť