videorecepty ekucharka.netgalerie ekucharka.net


Zobrazují se výsledky 1 až 9 z 9

Téma: Rajčatový salát jinak

  1. #1
    Šéfkuchař Iva4's Avatar
    Členem od
    16.04.2009
    Místo
    Glasgow,Skotsko
    Příspěvky
    616

    Default Rajčatový salát jinak

    Tento recept mám od mého italského švagra.Když jsem poprvé přihlížela postupu,tak mne braly mdloby,kolik solil a olejoval.Ovšem až jsem ochutnala,bylo mu odpuštěno.

    Rajčata omyjeme,nakrájíme na kostičky a dáme do mísy.Osolíme,vlastně mírně přesolíme ( já vím, že to není zdravé ) a promícháme.Zalijeme kvalitním olivovým olejem ( na dně zůstane zhruba 1,5-2cm vrstva oleje) opět promícháme a necháme půl hodinky odležet.Rajčata pustí vlastní šťávu a kyselost ,takže netřeba dolévat vodou,octovat,cukrovat.
    Kdo má rád mozzarellu,může si ji přidat.
    K tomuto salátu přikládám čerstvou bagetku, která se namáčí do šťávy a klasicky ukusuje poté, co se sní rajčátka.
    Jak tak zjišťuji, tak nejen u nás je ,,boj,, o tu zbylou šťávu s čerstvým pečivem
    Iva4

  2. #2
    Šéfkuchař
    Členem od
    30.01.2009
    Příspěvky
    15893

    Default

    Ivo já bych se té soli bála,přece musí být v té šťávě,ne?Neumím si to vysvětlit,ale je to asi třeba na trošce vyzkoušet,ale ta sůl tam je a pro nás babiny už to není zdravé,ale nikomu neberu, že mu to chutná.

  3. #3
    Šéfkuchař
    Členem od
    11.11.2008
    Místo
    Sokolovsko
    Příspěvky
    2057

    Default

    Děvčata, já to tak dělám pořád. Na rajčatový, okurkový a všechnu zeleninu, co pouští vodu, nedělám zálivku. Jak píše Iva, víc posolím, nechám stát tak čtvrt hod., pustí to vodu a pak přidám dle chutě zbytek. Šťáva je intenzivnější, než se zálivkou. Tuto radu mám od bývalé spolupracovnice ze Slovenska a dělá tak hodně let. Zkus Jaruš, zpočátku dej méně a uvidíš.
    Renata

  4. #4
    Šéfkuchař Iva4's Avatar
    Členem od
    16.04.2009
    Místo
    Glasgow,Skotsko
    Příspěvky
    616

    Default

    Jaruš,když dělám salát malé, tak do něj dám jen špetku soli.
    Zkus dát méně a sama uvidíš. Nějakou sůl nasáknou rajčata a zbytek je ve šťávě.
    A ještě jedna věc. Pokud máte rajské v lednici, tak je nechte aspoň 10 minut
    ,,rozehřát,, při pokojové teplotě.
    Poslední úpravu provedl(a) Iva4; 11.10.2009 v 13:02.
    Iva4

  5. #5
    Šéfkuchař janina s.'s Avatar
    Členem od
    25.03.2009
    Místo
    Ostrava
    Příspěvky
    13685

    Default

    Ahoj holky, salát bez zálivky je pro mě novinka, znáte to, klasika u našich nebo příbuzných. Tak to někdy zkusím, jak to bude chutnat.
    Jinak to určitě znáte, teta na Slovensku dává do okurkového salátu zakysanou smetanu a česnek buď jo nebo ne nebo udělá dva druhy, někomu česnek nedělá dobře.
    Ale poprvé to byl nezvyk - bílý salát.
    anina s.

  6. #6
    Uli
    Uli je offline
    Šéfkuchař Uli's Avatar
    Členem od
    15.09.2009
    Místo
    Blizko Ansbach
    Příspěvky
    99

    Default

    Ja salaty take tak delam jako Iva.
    Jenom na listove salaty delam zalivku.
    Janino ten okurkovy salat jsem drive delala take se zakysanou smetanou, ted beru joghurt
    a davam take cesnek,

  7. #7
    Šéfkuchař janina s.'s Avatar
    Členem od
    25.03.2009
    Místo
    Ostrava
    Příspěvky
    13685

    Default

    Ahoj ULI, jogurt mám taky ráda, ale ta smetana je hustší a proto mi asi víc chutná, dávám si ji i do boršče, pokud jednou za 100 let uvařím.
    Na hlávkový salát mám ráda zálivku a těsně před podáváním na kostičky opečený špek...
    Někdy koupím i ty zálivky v sáčku - bylinkový, francouzský apod.
    anina s.

  8. #8
    Šéfkuchař Iva4's Avatar
    Členem od
    16.04.2009
    Místo
    Glasgow,Skotsko
    Příspěvky
    616

    Default

    Jani,okurkový salát s kysanou smetanou zbožňuji.Střídám to s jogurtem,protože tady jsou jogurty trošku o něčem jiném
    Iva4

  9. #9
    Uli
    Uli je offline
    Šéfkuchař Uli's Avatar
    Členem od
    15.09.2009
    Místo
    Blizko Ansbach
    Příspěvky
    99

    Default

    Na salaty beru nejradeji ten recky - ma vybornou chut a je husty skoro jako kysana smetana.

Podobná témata

  1. Hermelín 100 x jinak
    By janina s. in forum Nakládané pochoutky
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 14.02.2018, 13:41
  2. Utopenci 100 x jinak
    By janina s. in forum Nakládané pochoutky
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 07.09.2009, 21:16
  3. Bramborový salát úplně jinak
    By iris in forum Bezmasá jídla
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 29.04.2009, 20:44
  4. Rajčatový salát s vejci
    By Jana H. in forum Zeleninová jídla
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 23.08.2008, 21:49
  5. Rajčatový salát
    By jitule in forum Zeleninová jídla
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 15.08.2008, 19:00

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete přidávat odpovědi
  • Nemůžete přidávat přílohy
  • Nemůžete upravit své příspěvky
  •